Vacanzi

Goedkoop naar CenterParcs in 2024

Goedkoper naar Center Parcs doe je zo

Center Parcs, dé meest populaire vakantieparken in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Met meer dan 20 verschillende vakantieparken heb je steeds een Center Parcs vakantiepark bij jouw in de buurt. Het is dé ideale vakantiebestemming voor een leuke vakantie met kinderen of met vrienden. Maar toegegeven, op vakantie vertrekken naar Center Parcs is vaak niet goedkoop, tenzij je één van onderstaande tips gaat gebruiken. Er zijn verschillende manieren om goedkoop naar Center Parcs te gaan. Dankzij volgende tips boek jij binnenkort een goedkope vakantie bij  jouw favoriete vakantiepark. 

Goedkoop naar Center Parcs - Center Parcs met korting!

Alvorens we je de echte tips geven, is het belangrijk dat je enkele zaken weet. De prijzen van de Center Parcs vakantieparken en cottages (de benaming voor hun huisjes) kunnen om verschillende redenen enorm verschillen. Enkele redenen waarom de prijzen uiteenlopend kunnen zijn:

 • De periode waarin je op vakantie wenst te gaan
  Drukke periodes zijn over het algemeen duurder dan andere periodes. Denk maar aan het schoolvakanties, verlengde weekenden, .. Of wanneer er een bepaald evenement gepland is in of in de buurt van het vakantiepark.
 • De mogelijkheden in het vakantiepark zelf
  Hoe meer mogelijkheden, activiteiten, .. er in het park zelf aanwezig zijn. Hoe duurder om je vakantie er door te brengen. Bekijk daarom ook andere vakantieparken van Center Parcs met misschien net iets minder activiteiten om zo goedkoper te kunnen boeken.
 • De luxe en ligging van het vakantiehuisje
  De vakantieparken van Center Parcs zijn veelal groot. En als je kiest voor een huisje dichtbij het zwembad (ideaal voor een vakantie met kinderen), dan is dit meestal iets duurder. Of moet je hiervoor een extra kost betalen.
 • Boeken buiten de kortingsperiode
  Eigenlijk kan je het hele jaar door wel interessante boekingen maken. Maar toch zijn er bepaalde momenten waarop het extra interessant om je vakantie bij Center Parcs te boeken. En tijdens die periode is het dan natuurlijk goedkoper.

Goed. Nu je weet waarom de prijzen van de verschillende parken en cottages kunnen verschillen, kunnen we je interessante tips geven om jouw goedkope vakantie naar Center Parcs te boeken.

Center Parcs korting - Center Parcs aanbiedingen

Er zijn heel wat Center Parcs aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken voor het boeken van een goedkope Center Parcs vakantie. Met volgende tips boek jij in geen tijd een voordelige vakantie of geniet je van mooie kortingen. Ben je klaar om jouw Center Parcs aanbiedingen:

Vraag een Center Parcs brochure aan

Op deze pagina kan je de Center Parcs brochure aanvragen. Hierdoor zal je een fysieke brochure ontvangen in je brievenbus. Zo kan je de verschillende vakantie parken ontdekken. Maar er is nog iets veel belangrijkers.

Je ontvangt regelmatig de beste kortingen en promoties direct in je brievenbus. Bepaalde promoties worden enkel verstuurd via de post. Wil je geen enkele promotie missen? Vraag dan vandaag nog jouw brochure aan.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ik hoor je al zeggen: dit weet ik al! Dit is geen nuttige tip. Maar ben je wel ingeschreven? Vandaag de dag worden er (te) veel nieuwsbrieven verstuurd en geraakt onze mailbox vol met niet relevante berichten.

Maar als je op zoek bent naar een manier om goedkoper naar Center Parcs te gaan? Dan is hun nieuwsbrief een belangrijk punt. In de nieuwsbrief van Center Parcs staan er steeds enkele interessante tips en leuke promoties waardoor jij geld kan besparen.

Boek vroeg en krijg veel korting!

Net zoals bij alle vakanties is het interessant (heel interessant) om zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe meer korting je krijgt en hoe goedkoper jouw vakantie wordt.

 • 20% korting wanneer je 6 maanden op voorhand boekt
 • 15% korting wanneer je 4 maanden op voorhand boekt
 • 10% korting wanneer je 2 maanden op voorhand boekt

Boek je daarnaast als familie of 55+ er? Dan geniet je van 20% extra korting. En omdat dit alles nog niet genoeg is krijg je, als je vroeg boekt, gratis activiteiten in je Center Parcs vakantiepark ter waarde van 30 euro en kies je gratis de voorkeursligging van je cottage (ter waarde van 33 euro). Met andere woorden. Hoe vroeger je boekt hoe meer korting en voordelen je krijgt.

Familiekorting of 55% korting?

Omdat Center Parcs een vakantiepark is voor families met kinderen of grootouders met kinderen, geven ze extra korting als je met min één kind (jonger dan 13 jaar) of iemand ouder dan 55 jaar, je vakantie boekt. Zo geniet je heel eenvoudig, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, van 20 procent korting. Let wel. Deze kortingen zijn niet geldig tijdens de schoolvakanties.

Een Center Parcs Last Minute vakantie boeken?

Was je niet in de mogelijkheid om vroeg of heel vroeg te boeken? Dan moet je misschien kijken voor een last minute aanbieding. Echter is het niet zeker dat er echt interessante deals en kortingen beschikbaar zullen zijn tijdens de last minute periode. Ook afhankelijk van welke periode jij op vakantie wil: tijdens de schoolvakanties, verlengde weekenden zullen de prijzen veelal niet heel goedkoop zijn.

Vergelijk de verschillende vakantieparken

Center Parcs heeft meer dan 20 verschillende vakantieparken in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. En de prijzen verschillen van park tot park. Daarom is het interessant om de verschillende parken met elkaar te vergelijken. Hierbij is het handig om eerst de vakantieparken van Center Parcs te selecteren, die eventueel in aanmerking komen voor een vakantie. Sommige parken kunnen te ver liggen, hebben niet de juiste activiteiten voor jezelf of voor de kinderen. Op die manier kan je direct al enkele parken uitsluiten en moet je minder gaan vergelijken.

Vergelijk ook de verschillende periodes

Ben je niet gebonden aan een vaste periode? Kan je bijvoorbeeld kiezen om tijdens de zomervakantie te gaan, maar ben je flexibel tussen begin juli en eind augustus? Of kan je zelfs in juni of september gaan? Bekijk welke periodes jij (en je familie) vrij bent en kies de meest voordelige.

Maak gebruik van de Bungalow Race

Heb je al gehoord van de Center Parcs Bungalow race? Meerdere keren per jaar kan je voor een goedkoop bedrag een vakantie/cottage boeken. Dan betaal je veelal rond de 12 euro per persoon per nacht. Ideaal om dan jouw slag te slaan en een voordelige vakantie te boeken.

> Ontdek meer over de Center Parcs Bungalow Race

Leer van andere reizigers op reisfora

Je kan natuurlijk ook veel leren van andere reizigers of vakantiegangers. Schrijf je in op enkele van die fora en ontdek nog meer tips als het gaat om voordelige vakanties te boeken.

Vergeet niets! Gebruik de Center Parcs checklist

Kies je favoriete activiteiten bij Center Parcs

Goedkoop op vakantie naar Center Parcs wil ook zeggen dat je ter plaatse voordelig kan verblijven. Dit begint al thuis. Zorg ervoor dat je niets vergeten bent als je naar jouw gekozen vakantiepark rijdt. Hiervoor raden we je aan om de Center Parcs checklist te gebruiken. Zo kan je alles afvinken en niets vergeten. Als je ter plaatse nog verschillende zaken moet gaan aankopen, zoals zwemkledij, duikbril, … dan wordt alles terug een stukje duurder.

In alle Center Parcs vakantieparken heb je een ruim aanbod aan leuke activiteiten. Voor elke leeftijd is er wel iets te beleven. Met andere woorden, tijdens je vakantie in Center Parcs zal je je geen moment kunnen vervelen. 

Een overzicht van alle activiteiten kan je hier terugvinden.

Naar welk Center Parcs vakantiepark kan jij goedkoop gaan?

Wij zijn alvast fan van een goedkope vakantie in Center Parcs. Waarom? Center Parcs is dé ideale dichtbij vakantie voor kids of voor een vakantie met vrienden. Je krijgt je eigen thuis en hebt enorm veel activiteiten op de vakantieparken. 

Even genieten van subtropische temperaturen kan natuurlijk ook. Je hebt alles wat je nodig hebt om een zalige vakantie, weekend, midweek te hebben. 

De tips om goedkoper te boeken zijn geldig in alle vakantieparken van Center Parcs:

 • Center Parcs De Vossemeren (BE)
 • Center Parcs Les Ardennes (BE)
 • Center Parcs Erperheide (BE)
 • Center Parcs De Haan
 • Center Parcs Het Heijderbos (NL)
 • Center Parcs De Eemhof (NL)
 • Center Parcs Port Zélande (NL)
 • Center Parcs Park Zandvoort (NL)
 • Center Parcs Het Meerdal (NL)
 • Center Parcs De Huttenheugte (NL)
 • Center Parcs De Kempervennen (NL)
 • Center Parcs Limburgse Peel (NL)
 • Center Parcs Parc Sandur (NL)
 • Center Parcs Le Lac d’Aillette (FR)
 • Center Parcs Les Trois Forêts (FR)
 • Center Parcs Villages Nature Paris (FR)
 • Center Parcs Les Bois-Francs (FR)
 • Center Parcs Les Hauts de Bruyères (FR)
 • Center Parcs Le Bois aux Daims (FR)
 • Center Parcs Park Allgäu (DE)
 • Center Parcs Bispinger Heide (DE)
 • Center Parcs Park Bostalsee (DE)
 • Center Parcs Park Hochsauerland  (DE)
 • Center Parcs Park Nordseeküste (DE)
 • Center Parcs Park Eifel (DE)

De vroegboekkortingen bij Center Parcs gelden van zodra je jouw vakantie meer dan 2 maanden op voorhand boekt. Hoe vroeger je boekt, hoe groter de korting is die je ontvangt. Zo kan de Center Parcs vroegboekkorting oplopen tot 20 procent korting.

Het is altijd moeilijk om te kiezen tussen de vroegboekkortingen of de last minute aanbiedingen. Het grote voordeel van de vroegboekkorting is dat je steeds een grote keuze hebt uit de verschillende vakantieparken & cottages en dat je zeker bent van een voordelige prijs. Bij de last minute aanbiedingen is het afwachten op welke beschikbare cottages er nog overblijven.

TIP: Probeer je ook de Center Parcs Mystery aanbieding eens uit?

Center Parcs Bungalow Race

Een interessante tip om een voordelige vakantie te boeken bij Center Parcs, is door te profiteren van de Center Parcs Bungalow Race promotie. Een paar keer per jaar kan je genieten van de Bungalow Race. Heel wat cottages / bungalows kan je dan reserveren aan een zeer voordelige prijs. We hebben al promoties gezien vanaf €10 per persoon per dag…

Ontdek meer over de Center Parcs Bungalow Race

Goedkope Center Parcs alternatieven

Center Parcs is één van de populairste aanbieders van vakantieparken. Maar zo’n vakantie in een Center Parcs vakantiepark kan soms duur uitkomen. Daarom zijn sommigen ook op zoek naar een goedkoper alternatief voor een Center Parcs vakantie. Gelukkig zijn er enkele alternatieven:

Molenheide

Goedkoop naar Center Parcs - aanbiedingen

Er zijn dus genoeg manieren om een goedkope vakantie naar Center Parcs te boeken. Pas onze tips toe en jij vertrekt binnenkort zeer goedkoop naar Center Parcs. Geraak je er toch niet uit? Bekijk dan de alternatieve vakantieparken. 

Heb je zelf nog tips om goedkoper naar Center Parcs te gaan? Laat het zeker weten in een comment.

Goedkoper naar de beste Center Parcs vakantieparken

Dankzij alle bovenstaande tips kan jij nu goedkoper jouw Center Parcs vakantie boeken. We hebben een overzicht gemaakt van “de beste Center Parcs vakantieparken“. Zo kan jij in één oogopslag zien naar welke vakantiepark je het beste kan gaan.

Center Parcs Last Minute aanbiedingen

Wil je er nog snel even tussen uit? Dan zijn de Center Parcs last minutes dé manier om nog een goedkope vakantie bij Center Parcs te boeken. Je kan al een goedkope Center Parcs vakantie boeken vanaf €99. De last minute aanbiedingen zijn boekbaar tot 2 maanden vooruit. 

Dankzij de eenvoudige zoeker op de website van Center Parcs vind je in geen tijd dé last minute vakantie die bij je past.

Center Parcs last minute

 

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!