Vacanzi

Kindvriendelijke vakanties – Op vakantie met kinderen

Inhoudstabel

Een geschikte vakantiebestemming vinden voor een vakantie met kinderen is niet altijd evident. Wanneer je geslaagde vakantie wil voor het hele gezin, dan is het belangrijk dat kinderen zich kunnen amuseren. Want als zij genieten en een leuke tijd beleven, pas dan kan je als ouder ook genieten van jouw vakantie. We helpen je graag een handje bij het vinden van kindvriendelijke vakanties in heel Europa.

Type vakanties met kinderen

Het is niet omdat je op reis gaat met een baby, peuter of tieners, dat je heel beperkt zit in de mogelijke vakantie types. Hieronder enkele van de vele mogelijkheden om op reis te gaan.

Zonvakantie met kinderen

Kindvriendelijke vakanties in Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië? Allemaal zonnige bestemmingen waar de kids als de ouders kunnen genieten van de zon.

Rondreizen met kinderen

Er wordt vaak niet gedacht om te gaan rondreizen met kinderen. Maar toch hoef je dit type vakantie zeker niet in de kast op te bergen. Er zijn tal van mogelijkheden om zelfs met kinderen te gaan rondreizen.

Kies voor een kindvriendelijke camping

De kinderen de tijd van hun leven laten beleven? Kijk dan voor een kindvriendelijke camping. Deze zijn voorzien van kinderanimatie, leuke zwembaden (met glijbanen) en tal van andere activiteiten waardoor de kinderen zich gewoon niet kunnen vervelen! Misschien wel dé ultieme vakantie met kinderen.

Kindvriendelijke vakantiehuizen

Huur je liever een vakantiehuisje met de nodige voorzieningen voor de kinderen? Ideaal om gezellig met het gezin te genieten. Heel wat vakantiehuizen zijn voorzien om met de kids naartoe te gaan.

Kindvriendelijke vakantieparken

In Europa zijn er heel wat vakantieparken die je de ultieme vakantie bezorgen met kinderen. Veel activiteiten voor elke leeftijd, kinderanimatie, subtropisch zwembad, … Zowel in België, Nederland, Frankrijk, … kan je zo’n vakantieparken vinden. Denk bvb aan Center Parcs of Landal Greenparks.

Actieve vakantie met kinderen

Tijdens je vakantie hoef je niet enkel te luieren aan het zwembad. Ook met kinderen kan je genieten van een actieve vakantie. Zorg er dan wel voor dat de activiteiten aangepast worden aan het niveau van de kinderen.

Kindvriendelijke hotels

Een all-in vakantie met alles erop en eraan! Er zijn heel wat kindvriendelijke hotels die voorzien zijn van de nodige activiteiten en waar kinderen zich vrij kunnen amuseren / rondlopen.

Pretpark met overnachting

De vakantie hoeft niet ver zijn of lang te duren. Een bezoekje aan een pretpark met overnachting is voor & met kinderen ook altijd plezant. Denk maar aan Disneyland Parijs, de Efteling, Plopsaland

Kindvriendelijke bestemming kiezen – waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een kindvriendelijke vakantie zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder enkele belangrijke aspecten waar je moet aan denken in je zoektocht naar een geschikte vakantie.

Hoelang rijden / vliegen? Als je kiest voor een verre vakantiebestemming (met de auto of met het vliegtuig), weet dan dat de kinderen zich ook voor een lange tijd zullen moeten bezighouden. Zorg ervoor dat ze zich tijdens de rit / vlucht niet kunnen vervelen. Kijk voor wat entertainment (tablet, spelletjes, boeken, strips, …)

Voorzieningen – Afhankelijk van het type vakantie die je graag wil doen, bekijk je zeker naar de voorzieningen die aanwezig zijn. Heb je nood aan een kinderbedje? Is er genoeg plaats om te spelen?

Kunnen kinderen zich daar zelfstandig bezighouden? – Als je op vakantie gaat met kinderen, dan spendeer je zeker ook heel wat tijd met hen door (al spelend). Maar vergeet jezelf niet. Ook jij hebt nood aan vakantie. Kunnen de kinderen zich daar zelfstandig bezighouden zodat je wat tijd krijgt voor me-time?

Attractieparken in de buurt? Een hoogtepunt voor kinderen zijn vaak attractieparken. Is er op jouw vakantiebestemming een attractiepark in de buurt? Op zonbestemmingen is dit vaak een waterpretpark waar kinderen de tijd van hun leven hebben.

Wat is een kindvriendelijke vakantiebestemming?

Het is niet eenvoudig om een vakantiebestemming te vinden die geschikt is voor het hele gezin. Zeker niet wanneer je met zowel wat jongere als oudere kinderen op stap bent. Wat is er mogelijk op hun leeftijd? Welke bestemmingen zijn ideaal en voornamelijk wat is er te doen voor de kinderen?

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Leuke spelletjes voor in de auto

Net de autostrade opgereden en de kids achterin de auto vragen: “hoever is het nog?” “Zijn we er bijna?”. Herkenbaar voor iedereen die met kinderen

op reis met baby
Tips

Op reis met een baby

Elk jaar wil je toch wel minstens één keer op vakantie kunnen gaan. Maar nu de kleine spruit geboren is veranderen toch wel heel wat

Tips

Goedkope all-in vakanties boek je zo

Op zoek naar een goedkope all-in vakantie om lekker te genieten, te relaxen en jezelf even goed te laten verwennen? Zo’n all inclusive vakantie is

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!