Vacanzi

Vakantie plannen met vrienden doe je zo! (tips)

Inhoudstabel

Op vakantie gaan of reizen is één van de mooiste zaken ter wereld. En iets wat je volgens ons niet alleen moet doen. Een vakantie plannen met vrienden of vriendinnen kan een hele verrijking zijn. Maar dan is het belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Ongeacht welke vakantie je wilt plannen. Duidelijke afspraken zijn de basis van een succesvolle vakantie. Dankzij onderstaande tips ga jij een onvergetelijke vakantie tegemoet…

Tips voor een succesvolle vakantie met vrienden

Als je met vrienden op vakantie vertrekt, dan ga je er eigenlijk altijd vanuit om ook als vrienden terug te keren. Natuurlijk! Want het zijn vrienden of vriendinnen (voor het leven). Maar om ook tijdens de vakantie geen ruzies te hebben, raden we iedereen aan om goede afspraken te maken met je vrienden. Zo weet iedereen op voorhand wat er van hem of haar verwacht wordt op verschillende zaken. Gebruik volgende tips om jouw vakantie tot een goed einde te brengen…

 1. Begin vroeg met het plannen
  Zin in een reisje met enkele vrienden of met een hele groep? Begin er dan steeds vroeg genoeg mee. De eerste reden is financieel. Hoe vroeger je boekt, hoe meer korting je krijgt op je vakantie. Zo kan je namelijk profiteren van de vroegboekkortingen.
  Daarnaast is het ook belangrijk dat je een periode kan vastprikken die voor iedereen past. Hoe groter de groep, hoe moeilijker het zal worden om een periode te vinden die voor iedereen goed uitkomt. Een handige tool hiervoor is: datumprikker.nl
 2. Wie neemt de leiding
  Niet dat er slechts één leider moet en mag zijn. Maar als iedereen individuele zaken gaat regelen, dan zal er nooit geen totale samenhang zijn. Bepaal (samen) wie (één of meerdere – maar niet allemaal) er de leiding gaat nemen en verantwoordelijk is voor het boeken van de reis. Zo kan je situaties vermijden waarbij je dacht: “jij ging dat toch boeken?”
 3. Kom samen en vraag iedereen zijn mening
  De “leiding” als we het zo mogen noemen houdt best rekening met iedereen van in de groep. Kom eens gezellig samen en schets uit wat je wenst te doen op reis, wie welke voorkeur heeft voor welke vakantiebestemming, of je een roadtrip maakt, welke budgetten iedereen voor ogen heeft, zelf koken of steeds uit eten, … Er zijn heel wat vragen waar je best op voorhand eens over nadenkt. Zo vermijd je ter plaatse eindeloze discussies, misverstanden en ergernissen.
 4. Maak afspraken rond de huishoudelijke taken
  Een belangrijk iets wat vele groepen vergeten. Maak afspraken rond huishoudelijke taken. Wie kookt wanneer, wie doet de afwas, … Zorg dat de taken evenredig verdeeld zijn. Anders kunnen er ergernissen ontstaan “die heeft maar 1x de afwas gedaan..”. Het klinkt kinderachtig (is het ook), maar het komt zeker voor. Ook bij de beste vriendengroepen.
 5. Wees niet egoïstisch
  Op vakantie gaan met vrienden is altijd een beetje toegeven. Qua activiteiten, eten, hoeveelheid slaap, drank, .. Jullie kunnen het niet altijd over alles eens zijn. Maar wees niet egoïstisch en koppig. Doe zelf ook wat water bij de wijn zodat je er een leuke vakantie van kan maken. Steek je handen uit de mouwen en help waar je kan.
 6. Maak afspraken over geld
  Eén van de belangrijkste aspecten waar je zeker afspraken over maakt: geld. Bepaal op voorhand hoe je alles (tijdens of na de vakantie gaat regelen). Betaalt elk zijn eigen uitgaven? Maak je een gezamelijke pot? Schiet één iemand alles voor? Spaar je de ticketjes? Geld kan voor sommigen een discussiepunt zijn. Probeer hem dan ook te vermijden. Maar probeer ook niet te gierig te zijn. Alles 100% evenredig verdelen gaat niet lukken. Probeer er een evenwicht in te vinden.
 7. Even afsluiten? Eigen oortjes en muziek
  Het is zeker niet asociaal als je je even afsluit van de rest van de groep door bvb je oortjes/koptelefoon aan te doen en muziek te luisteren. Het kan rustgevend zijn om even tot jezelf te komen. Misschien een aanrader dat iedereen dit meeneemt?
 8. Zorg voor voldoende privacy
  Privacy is ook een belangrijk aspect van je vakantie. Zeker als je met koppels of een mix van mannen en vrouwen op vakantie trekt. Maak afspraken rond het gebruik van de badkamer. Kies misschien een vakantiebestemming waar er meerdere toiletten zijn? Kies je voor aparte kamers of voor een hostel? Kies je voor huisje met aparte slaapkamers of aparte huisjes?
 9. Niet alles moet in groep zijn
  Hoewel je als groep op reis vertrekt is het niet noodzakelijk dat je alles samen doet. Niet dat je elke dag elk individuele activiteiten moet gaan doen. Maar als er iets is dat je zelf graag wenst te doen, en de andere zijn hier minder voor te vinden. Doe het dan zeker. Zodat je het je later niet gaat beklagen!
 10. Blijf communiceren met elkaar
  Als je met iets zit, zeg het dan ook tegen de groep. Als je dingen gaat opkroppen dat zal het geen leuke vakantie zijn.
 11. Respecteer elkaar!
  Het zijn vrienden of vriendinnen waarmee je op vakantie vertrekt. Je kent elkaar waarschijnlijk door én door. Respecteer elkaar dan ook. Zeker als je op vakantie vertrekt.
 12. Geniet!
  Het is en blijft een vakantie. En vakanties zijn er om te genieten. Vertrek op vakantie: maak plezier, beleef onvergetelijke momenten, maak een hechtere band met elkaar, …

12 kleine tips die jouw vakantie met vrienden onvergetelijk zullen maken.

Leuke bestemming voor een vakantie met vrienden

Eén van de beste vakanties die je kan maken is een vakantie met vrienden. De ideale tijd voor iedereen om even weg te zijn van de dagelijkse sleur en om toch omringt met leuke mensen. Er zijn veel leuke bestemmingen die ideaal zijn voor een vakantie met vrienden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van verschillende zaken:

 • Vakantie met singles
 • Vakantie met koppels
 • Vakantie met kinderen
 • Een budgetvakantie
 • Een roadtrip
 • Een all in vakantie
 • Een party vakantie
 • Skivakantie
 • Actieve vakantie

Je ziet het. Enorm veel verschillende vakantiemogelijkheden. Als je hier een antwoord op weet te vormen. Pas dan kan je verder en je bestemming of meerdere bestemmingen gaan kiezen.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Leuke spelletjes voor in de auto

Net de autostrade opgereden en de kids achterin de auto vragen: “hoever is het nog?” “Zijn we er bijna?”. Herkenbaar voor iedereen die met kinderen

op reis met baby
Tips

Op reis met een baby

Elk jaar wil je toch wel minstens één keer op vakantie kunnen gaan. Maar nu de kleine spruit geboren is veranderen toch wel heel wat

Tips

Goedkope all-in vakanties boek je zo

Op zoek naar een goedkope all-in vakantie om lekker te genieten, te relaxen en jezelf even goed te laten verwennen? Zo’n all inclusive vakantie is

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!