Vacanzi

Vakantie Kroatië 2024

Plan een onvergetelijke vakantie naar Kroatië

Voor velen nog ongekend terrein, maar toch is Kroatië zeker een aanrader voor jouw volgende zomervakantie. Het is minstens even mooi als een vakantie naar Spanje of vakantie naar Frankrijk. En het grote voordeel is dat je Kroatië perfect kunt bereiken met zowel de auto als het vliegtuig. Het land, gelegen langs de prachtige Adriatische zee heeft heel wat prachtige kustdorpjes met hun authentieke bezienswaardigheden. Hieronder vindt je enkel handige & praktische tips voor jouw vakantie naar Kroatië. Klaar? Dan nemen we je mee op reis naar Kroatië.

Vakantie in Kroatië – de mogelijkheden

Qua vakantiemogelijkheden heeft Kroatië ook heel wat te bieden. Denk maar aan:

Bezienswaardigheden Kroatië – de mooiste plekken

In Kroatië zijn er enkele prachtige natuurfenomenen die je enkel in Kroatië gaat kunnen terugvinden. Hieronder hebben we enkele van die bezienswaardigheden opgesomd, maar de lijst is natuurlijk nog veel langer. Kroatië is gewoon een land die je moet bezoeken.

  • Watervallen van Plitvice Nationaal Park
  • Krka Watervallen in Krka Nationaal Park
  • Dubrovnik – de mooiste stad van Kroatië
  • Nationaal park van Premantura
  • Blue Cave naar bij Split

Leestip: De mooiste plekken van Kroatië

Populaire steden in Kroatië

Waarom kiezen voor een vakantie in Kroatië?

Kroatië heeft het allemaal:

  • Prachtige natuur
  • Rijke cultuur (met vele invloeden)
  • Gezellige steden & dorpjes

Een ideale vakantiebestemming voor jouw volgende (rond)reis?

Prachtige natuur

Vertoef je graag in de natuur en ontdek je graag enkele wereldwonderen? Dan is Kroatië jouw ideale vakantiebestemming. Gelegen aan de Adriatische kust kan je genieten van prachtige zand/kiezelstranden en helder blauw zeewater. Ideaal om te duiken. Of ben je meer fan van adembenemende natuurgebieden? Ga dan naar het idyllische Nationaal Park van Plitvice met de Plitvice watervallen.

Rijke cultuur met vele invloeden

Kroatië is gewoon een uniek land met een rijke cultuur. Maar je merkt de vele invloeden van verschillende regio’s. Kroatië heeft een zuiders gevoel met invloeden van de Balkan en van Italië. Het is een land om verliefd op te worden.

Gezellige steden & dorpjes

Dubrovnik is een must visit tijdens je rondreis door Kroatië.

Is Kroatië duur? – Kroatië is eigenlijk geen duur land. Het is een stuk goedkoper dan België om te overnachten / uit te gaan eten. Maar de totale kostprijs van je vakantie bepaal je natuurlijk zelf.

Lokale munt – Alhoewel Kroatië in Europa ligt, maken ze geen gebruik van de EURO. Hun eigen munt is de KUNA. 1 EURO is ongeveer 7,5 KUNA.

Lokale Kuna nodig? – Op heel wat plaatsen in Kroatië kan je betalen met je bankkaart. Tijdens het betalen kan je kiezen om te betalen in EURO of in KUNA. Kies dan steeds om in KUNA te betalen. Dit is veel voordeliger.

We raden je ook aan om cash geld mee te nemen of daar om 

, maar de kostprijs van je vakantie bepaal je grotendeels zelf. Enkele tips voor een goedkope vakantie in Kroatië

  • Ga eten in een lokaal restaurant
  •  

Vakantie Tips Kroatië

rondreis-kroatie-tips
Vakantie Kroatië Tips
Gregory

Rondreis in Kroatie – onze tips

Waar naartoe in Kroatië? Plitvice Meren Blue cave Dubrovnik Kroatië, het mooie land gelegen aan de Adriatische zee, deelt de landgrenzen met Bosnië & Herzegovina,

Lees verder »
Zagreb
Gregory

Is Zagreb de moeite waard?

Zagreb, de hoofdstad van Kroatie, ligt in het noorden van het land en op een boogscheut met de grens van Slovenië. Tijdens onze roadtrip naar

Lees verder »

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!