Vacanzi

Goedkope gondels in Venetië? Tips & Advies

Inhoudstabel

Eén van de populairste toeristische attracties in Venetië is een tochtje met een gondel. Een gondeltochtje kan dus niet ontbreken tijdens jouw citytrip in Venetië. Of is dit misschien overroepen? Hieronder wat tips voor de goedkope gondeltocht in Venetië.

Een goedkope gondeltocht, kan dit?

De prijzen voor de gondels zijn de overheid van Venetië vastgelegd. Dus alle gondeltochten hebben dezelfde prijs. Maar er zijn wel enkele mogelijkheden om de prijs te laten zakken.

Deel een gondel met andere mensen
Het is wel mogelijk om een gondel te delen met andere mensen. Zo kan je de prijs verdelen over alle personen en een goedkopere gondola tocht maken.

Vraag korting
Hier hebben we geen ervaring mee, maar het zou mogelijk zijn om korting te vragen. Je vraagt bijvoorbeeld eerst de prijs en daarna geef je aan dat het te duur is.
We hebben dit zelf nooit geprobeerd, maar het zou blijkbaar wel werken in rustigere periodes.

Alternatief voor gondel: vaporetto
Een alternatief voor een gondeltochtje is de vaporetto. Voor slechts 7,50 EUR kan je al genieten van een tochtje op het grote kanaal.

Boek je gondelvaart in Venetië

Omdat de gondels één van de populairste must do’s zijn in Venetië, raden we je toch aan om zo’n gondelvaart op voorhand te boeken. Zo ben je zeker waar en wanneer je een gondelvaart kan doen.

TIP: Boek je gondelvaart al vanaf €25 p.p.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek de Rome Tourist Card

Plan je een citytrip naar het magische Rome? Dan mag de Rome Tourist Card niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan de Italiaanse hoofdstad. De stadspas

Goedkoop overnachten in Venetië

Maak je een stedentrip richting het mooie Italiaanse Venetiën? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om goedkoop te overnachten in Venetië. We helpen je

Goedkoop overnachten in Rome

Goedkoop overnachten in Rome? Ideaal voor een stedentrip naar de prachtige Italiaanse hoofdstad. Tijdens je citytrip moet je natuurlijk ook ergens overnachten. Liefst een goedkope

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!