Vacanzi

De goedkoopste manier om naar Rome te gaan

Inhoudstabel

Rome, de hoofdstad van Italië, is een ideale stedentrip. De stad biedt een ultieme reis naar onze geschiedenislessen. De stad heeft alles wat een citytripstad zou moeten hebben. Maar dat is helaas niet heel goedkoop. Citytrips kunnen namelijk nogal veel geld kosten. Daarom zijn we ook steeds op zoek naar goedkope manieren om stedentrips te organiseren en te doen. Maar wat is nu de goedkoopste manier om naar Rome te gaan? Een goede vraag. En daar proberen we je hieronder een goed antwoord op te geven.

Leestip: dé beste reisgids om Rome te ontdekken

Goedkope vliegtickets Rome

Er zijn verschillende manieren om naar Rome te reizen. Eén van de meest aangewezen manieren (en volgens ons de beste manier) is om het vliegtuig te nemen. In amper 2u vliegen sta je (vanuit Brussel) in Rome. Een ander alternatief is om met de auto naar Rome te gaan. Hiervoor moet je toch al snel 15 uur rijden. Je moet hier dus toch wat extra tijd voor rekenen.

Kies je voor het vliegtuig, dan moeten we op zoek naar goedkope vliegtickets naar Rome. We geven je graag enkele interessante tips de ideale vliegtickets te vinden:

 • Wees flexibel
 • Boek lang op voorhand
 • Gebruik prijsvergelijkers zoals Skyscanner & Google Flights
 • Stel prijsalarmen in
 • Zoek incognito

Zoek je nog meer manieren om te besparen? Lees dan al onze tips om goedkope vliegtickets te boeken. Zodat je heel voordelig in Rome kan geraken.

Goedkope hotels in Rome

De vliegtickets om in Rome te geraken kunnen duur zijn. Maar daarnaast moet je ook een groot stuk van je budget gebruiken om te overnachten in Rome. In grootsteden zoals Rome zijn er heel wat hotels en er is heel veel verschil in prijs en kwaliteit. We helpen je graag met het zoeken naar de perfecte verblijfplaats voor jouw trip naar Rome.

Enkele tips om voordelig te boeken:

 • Boek lang op voorhand
 • Boek een hotel aan de rand van het centrum
 • Boek een appartement in plaats van een hotel
 • Wees flexibel
 • Boek bij Booking.com met gratis annulatie (zie je ergens een goedkoper/beter alternatief, dan kan je je reservatie zorgeloos annuleren.)

TIP: we zouden ook niet aanraden om echt de goedkoopste hotels of hostels te nemen. Kijk zeker ook naar:

 1. de ligging van je verblijfplaats. Als je kilometers buiten de stad moet overnachten, dan ga je ook moeten opleggen om elke dag naar het centrum te reizen. Je kan wel een goedkoper hotel vinden aan de rand van de stad.
 2. Voordat je je hotel reserveert, bekijk toch even de reviews voor het gekozen hotel. Soms kunnen bepaalde reacties je helpen met de keuze van je hotel of appartement.

Veel mensen kiezen ervoor om op hotel te gaan tijdens een citytrip. Het is soms (maar niet altijd) voordeliger om te kiezen voor een appartement. Hierdoor heb je net iets meer vrijheid qua ontbijt, ‘s avonds eten en vaak ook iets meer comfort dan op een hotelkamer.

Goedkoop verplaatsen in de stad

Rome is niet op 1 dag gebouwd en dat merk je als in je de stad vertoefd. Het is namelijk geen kleine stad. Als je genoeg tijd hebt dan kan je alles (of zo goed als alles) te voet doen. Dit is dé goedkoopste manier om je door de stad te verplaatsen.

Een ander alternatief, die veel mensen eigenlijk niet bekijken, is om de stad per fiets te gaan ontdekken. Net zoals in vele steden kan je ook in Rome een fiets huren. Zo sta je in geen tijd bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het huren van een fiets valt goed mee. Zorg wel dat je verschillende fietsverhuurders bekijkt. In bepaalde gevallen is het ook goedkoper op de fietsen al op voorhand te reserveren.

TIP: Bij sommige accomodaties kan je ook fietsen gebruiken. Bij het boeken van je verblijfplaats controleer je dit best even.

Ga ondergronds. Rome beschikt over een goed uitgewerkt metronetwerk waar je gebruik van kunt maken. Als je een metroticket koopt, bekijk je best wat de goedkoopste opties zijn. Ga je de metro slechts 1x gebruiken of ben je van plan verschillende keren ondergronds te gaan? Zorg dat je weet waar de bezienswaardigheden liggen ten opzichte van de metrohaltes. Zo reis je snel doorheen de stad.

Een laatste alternatief, zeker niet de goedkoopste is de Hop on Hop Off bus. Het is wel dé snelste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome te zien, maar voor ons de minst interessante. Je krijgt geen echt gevoel van de stad. De Hop on Hop off bus is ideaal voor mensen die een daguitstap plannen naar Rome.

Bezienswaardigheden in Rome – tips

Leestip: Dé leukste bezienswaardigheden van Rome

Rome biedt heel wat interessante bezienswaardigheden om even te passeren. Maar ze zijn niet allemaal gratis; In tegendeel. Bepaalde bezienswaardigheden zoals de Sixtijnse kapel zijn duur. Er zijn in Rome genoeg gratis of goedkopere alternatieven. Enkele zaken die je zeker moet gezien hebben:

 • Colosseum
 • Sint-Pietersbasiliek
 • Forum Romanum
 • Trefifontein
 • Pantheon
 • Spaanse trappen

Hoeveel dagen heb je nodig om Rome te bezoeken?

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welk budget je voor ogen hebt, kan het aantal dagen, dat je in Rome bent, verschillen. Hoeveel dagen heb je nu eigenlijk nodig om de stad echt te leren kennen? Lees meer: “Hoeveel dagen je nodig hebt om Rome te bezoeken“.

Heb jij nog tips voor een goedkope citytrip naar Rome? Laat het ons zeker weten in de comments…

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek de Rome Tourist Card

Plan je een citytrip naar het magische Rome? Dan mag de Rome Tourist Card niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan de Italiaanse hoofdstad. De stadspas

Goedkoop overnachten in Rome

Goedkoop overnachten in Rome? Ideaal voor een stedentrip naar de prachtige Italiaanse hoofdstad. Tijdens je citytrip moet je natuurlijk ook ergens overnachten. Liefst een goedkope

citytrip-rome-hoe-lang
Citytrip Rome

Rome – hoeveel dagen nodig?

Rome, één van de populairste en mooiste citytrips die je kan doen! Staat Rome nog niet op je planning? Zet deze er dan maar vlug

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!