Vacanzi

Goedkoop naar Disneyland Parijs – De ultieme tips

Inhoudstabel

Disneyland Parijs, één van dé beste pretparken in Europa. Kinderen, maar ook volwassen, zijn dol op Disneyland en plannen dan ook graag een uitstapje. Maar de tickets & het verblijf in Disneyland zijn niet heel goedkoop. We geven hieronder graag enkele handige / praktische tips om goedkoop naar Disneyland Parijs te kunnen gaan. We maken zelf ook gebruik van de tips.

4x Goedkoop naar Disneyland Parijs

Een bezoek aan Disneyland Parijs bestaat uit 4 verschillende onderdelen:

 • Goedkoop naar Disneyland Parijs: goedkope tickets
 • Goedkoop naar Disneyland Parijs: goedkoop in Disney geraken (trein of auto)
 • Goedkoop naar Disneyland Parijs: goedkoop overnachten
 • Goedkoop naar Disneyland Parijs: besparen in het park

Elk onderdeel heeft invloed op de kostprijs voor je bezoek aan het magische Disneyland Parijs. En voor elk van deze onderdelen hebben we eenvoudige tips om te besparen.

Onze aanrader: Voordelige tickets voor Disneyland vind je hier.

Goedkoop naar Disneyland – Goedkope tickets

Eén van de belangrijkste onderdelen tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs zijn de toegangskaarten. Anders kan je het park gewoon niet binnen. We hebben een manier gevonden waardoor je 31 euro kunt besparen op jouw tickets.

Iedereen is wel op zoek naar een manier om goedkope tickets te kopen voor Disneyland Parijs. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om jouw tickets voordelig te bestellen. Hieronder enkele manieren om ze voordelig te kopen en tips om geen duurdere tickets te moeten.

 • Bestel je tickets zeker op voorhand – een tip die we zeker aan iedereen aanraden is om je tickets op voorhand aan te kopen. Tickets aan de deur zijn duurder & je verliest meer tijd om ze aan te kopen. Tijd die je anders kan gebruiken om rond te lopen in het park.
 • Tickets in combinatie met hotelovernachting – speel je met de gedachte om 2 dagen in het park rond te lopen? Boek dan ook een overnachting erbij. Boek je beide in 1 keer, dan bespaar je direct al heel wat uit op je zowel je tickets als op je overnachting.

Goedkoop naar Disneyland – overnachting

Om de ultieme Disney ervaring te hebben, raden we je aan om een overnachting te boeken. Zo heb je ook meer tijd voor een bezoekje aan de 2 pretparken (Disneyland Parijs & Disney Studio’s). Natuurlijk is de keuze van je hotel belangrijk op de totale kostprijs van je uitstap naar Disneyland.

Je hebt 3 opties:

 • De goedkoopste optie
  Overnachten in de buurt van Disneyland – Er liggen ook enkele hotels in de buurt van Disneyland. Hierdoor kan je wel een goedkoper hotel vinden.
 • De 2e optie
  Overnachten in een Disneyland hotel – Disneyland heeft zelf een 10 tal hotels waar je terecht kan voor een zalige Disneyland ervaring. Overnachten in een Disneyland hotel heeft ook enkele voordelen. Magic Hours: het park gaat vroeger open voor de gasten van een Disney hotel. Gratis parking: je kunt gratis parkeren aan je Disney hotel en met een gratis shuttlebus naar het park gaan. Sommige hotels liggen zo dicht, dat je zelfs te voet kunt gaan.
 • De duurste optie
  De ultieme Disneyland ervaring – Wil je graag de ultieme Disneyland ervaring hebben? Zeker een aanrader met kinderen, dan is een overnachting in één van de Disneyland hotels zeker een must. Toch liever een goedkopere oplossing? Kies dan voor het Explorers hotel. Een kindvriendelijk familiehotel (inclusief zwembad & gratis shuttle naar het pretpark).

Disneyland biedt zelf enkele interessante hotels aan om te overnachten. Maar dit zijn veelal iets duurdere hotels maar bezorgen je wel meer magie dan een normaal hotel. Ga je slechts eenmalig naar Disneyland Parijs, dan zouden we wel aanraden om eens in zo’n hotel te overnachten. Zoek je dan het goedkoopste hotel? Dan is Disney’s Davy Crocket Ranch veelal de goedkoopste. Maar het best vergelijk je de andere Disney hotels ook even.Magic Hours: het park gaat vroeger open en je kan al gebruik maken van bepaalde attracties. Hierdoor heb je geen last van de lange wachtrijen.

Leestip: Welk hotel kiezen in Disneyland Parijs?

Goedkoopste periode om Disneyland te bezoeken

Hoewel je Disneyland Parijs het hele jaar door kan bezoeken, zijn er toch periodes die voordeliger zijn & interessanter zijn om naar het beste pretpark van Europa te gaan. De populairste periode om Disneyland Parijs te bezoeken is tijdens het zomerseizoen. Alle kinderen hebben dan vakantie en dit zijn dan ook de drukste dagen in Disneyland Parijs. En drukke dagen betekent al snel hogere prijzen. Helaas. Maar ook tijdens de populaire Halloween & Kerstperiode (dan wordt Disneyland volledig omgetoverd) kunnen de prijzen oplopen.  Tussen de Zomer, Halloween & Kerstperiode is het goedkoper om naar Disneyland te gaan. De goedkoopste periode is de maand januari. Algemeen gezien ook de minst drukke maand om naar het pretpark te gaan. 

Vermijd weekenden, schoolvakanties & feestdagen

Een algemene regel om goedkoper naar Disneyland te kunnen gaan is om de weekenden, schoolvakanties & feestdagen te vermijden. Dit zijn de drukste periodes in het park. Vergeet daarnaast niet de aanbiedingen te bekijken. Regelmatig zijn er interessante aanbiedingen waarmee je ook heel goedkoop naar Disneyland kan gaan. Tot 35% korting bij Disneyland Parijs > 

Vermijd speciale thema’s

Regelmatig zijn er ook speciale thema’s in Disneyland. Zoals The Lion King, Halloween, … Veelal zijn de tickets dan ook iets duurder omdat er meer spektakel is in het pretpark.

Goedkoop naar Disneyland Parijs: auto, trein of bus

De eerste vraag die je moet stellen, hoe geraak ik op een goedkope manier in Disneyland Parijs? Je hebt verschillende alternatieven om er te geraken.

 • Goedkoop met de auto
 • Goedkoop met de trein
 • Goedkoop met de bus

Goedkoop naar Disneyland met de trein

Een ander alternatief, en minstens evengoed is om Disneyland te bezoeken met de trein. Je hebt twee verschillende treinen die je kan nemen:

 • Naar Disneyland met de TGV
  Vanuit Brussel en Lille
 • Naar Disneyland met OUIGO
  Vanuit Tourcoin

Als je ervoor kiest om met de trein te gaan, dan heb je heel wat minder zorgen. Aangekomen in het treinstation aan Disneyland moet je nog 2 minuten wandelen alvorens de magie echt kan beginnen.

Goedkoop naar Disneyland met de auto

Een trip naar Disneyland is zeker doenbaar met de auto. Je moet rekenen op zo’n 3h30m om naar het pretpark te rijden. Het park ligt op zo’n 330km van Brussel. Disneyland is gelegen vlakbij een een grote autosnelweg namelijk de A4 die Parijs en Reims met elkaar verbind.

LET OP: als je door Frankrijk reist dan moet rekenen dat je ook Péage gaat moeten betalen. Om sneller door de péage te rijden (wel niet goedkoper) kan je de Bip&Go gebruiken.

Adres:
Avenue Du Parc 1
77777 Parijs
Frankrijk

Goedkoop parkeren in Disneyland Parijs

Ga je met de auto naar Disneyland, dan moet je rekenen dat je nog een parkeerticket moet betalen. Afhankelijk van de grootte van je voertuig moet je een andere prijs betalen:

 • Auto’s: €20
 • Auto’s hoger dan 2m: €20
 • Camper: €35
 • Motor: €15

Voor gasten (die in één van de Disneyhotels overnachten) kunnen gratis parkeren aan hun hotel en daar een shuttlebus nemen. De parking is weliswaar gratis toegankelijk. Ook als niet gasten kan je daar eenvoudig je wagen kwijt.

Goedkoop naar Disneyland met de bus

Een andere mogelijkheid is om de bus te nemen om in Disneyland Parijs te geraken. Er zijn heel wat bedrijven die regelmatig een bus inleggen om magische momenten te gaan beleven.

Maar hoe geraak je nu het beste in Disneyland Parijs?

We hebben zelf al meerdere malen het fantastische pretpark bezocht en zijn van mening dat de auto nog steeds dé beste manier is om er te geraken. Je bent heel vrij om te gaan wanneer je wil. Parkeren kan je aan het park zelf (maar moet je wel betalen) of je kan ook parkeren aan één van de Disney hotels en daar een gratis shuttlebus nemen. Die bus zet je af op 2 minuten wandelen van de ingang van het park.

Goedkoop naar Disneyland Parijs – bonus tips

We hebben ook nog enkele andere tips voor een voordelige uitstap naar Disneyland Parijs.

TIP 1: Maak gebruik van de Disneyland Parijs aanbiedingen

Het hele jaar door (en zeker voor de speciale periodes (Kerst, Halloween & de zomermaanden) geeft Disneyland speciale promoties. Enkele van de promoties kunnen zijn: vroegboekkortingen, gratis ontbijt, …

Gebruik maken van zo’n aanbiedingen is zeker aan te raden.

TIP 2: Daguitstap naar Disneyland Parijs

Een andere manier om geld te besparen is door er enkel een daguitstap van te maken. In zo’n 4uurtjes tijd sta je (met de auto) aan de ingang van het park. Vertrek ‘s ochtends vroeg richting het park en vertrek ‘s avonds laat terug naar huis. Zo kan je ook voordelig naar Disneyland.

TIP 3: Boek je hotel in de buurt van het park

Wil je toch 2 of meer dagen in het park doorbrengen? Boek dan een goedkoop hotel in de buurt van het park. De hotels van Disneyland Parijs zijn standaard iets duurder.

Bespaar in het pretpark zelf

OK, we zijn nu al in Disneyland Parijs! Eindelijk genieten van al de magie dat Disneyland Parijs te bieden heeft. Maar ook voor je tijd in het park kunnen we enkele interessante tips geven om zo optimaal mogelijk te genieten.

Daguitstap naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt op zo’n 330km van Brussel. En dus is Disneyland Parijs eigenlijk een ideale daguitstap met de kinderen of met vrienden. Want geeft toe, wie is nu geen fan van pretparken? Voor een daguitstap naar Disneyland Parijs raden we je aan om ‘s morgens vroeg te vertrekken. Het park gaat open voor het grote publiek om 10u. Om ten volle van je daguitstap te genieten kom je best zo vroeg mogelijk.

Openingsuren Disneyland Parijs

 • Disneyland Park: 10:00 tot 20:00
 • Walt Disney Studios Park: 10:00 tot 20:00

Voor bezoekers die overnachten in een Disney hotel, die kunnen al vroeger in het park. Voor hen gaat het park open om 8:30 en kan je genieten van een rustig moment in Disneyland Parijs. Want toegegeven, dat is een zeldzaamheid.

Voor je bezoek

Het klinkt misschien vreemd, maar toch is het interessant om je voor te bereiden op een bezoek aan Disneyland Parijs. Bekijk welke attracties interessant zijn voor jou (en je kinderen). Alsook de eventuele shows die je wil meevolgen. Wil je de Disney parade / stoet meevolgen, zorg dat je op tijd bent. Heel veel gasten willen de stoet namelijk zien en zorgt voor een druk gebeuren. Als je niet vooraan in de rij staat, dan ga je de helft van de stoet missen.

Wat is dé beste periode om Disneyland Parijs te bezoeken?

Disneyland Parijs is het hele jaar door geopend. Je kan dus bijna elke dag genieten van de magische Disney wereld. Maar wanneer is nu dé beste periode om naar Disneyland te gaan? Dé beste periode is afhankelijk van wat jij dé beste periode vind:

 • Liefst een rustig moment zodat we veel kunnen doen

Dan plan je jouw bezoek aan het park best in tijdens de week (dinsdag tot donderdag). En het best buiten de schoolvakanties (ook buiten de schoolvakanties van onze buurlanden (Frankrijk, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk). Want dat zijn de periodes die het meeste bezoekers lokken.
Als je het zelf niet zo erg vind, dan zijn regenachtige dagen ook interessanter qua drukte. Veel mensen blijven liever thuis als het regent in DIsneyland. Let wel: bij regenweer kunnen bepaalde attracties gesloten zijn.

 • Liefst de meest magische periode

Dan raden we je aan om te kiezen voor Halloween of Kerstseizoen. Dit zijn ook typische periodes die het meeste bezoekers trekken. Als je in die periode naar Disneyland gaat, dan mag je rekenen op veel volk en toch ook lange wachttijden aan bepaalde attracties.

Iets waar je zelf geen/amper invloed op hebt dat zijn de attracties die gesloten zijn. Het zou echt jammer zijn dat je naar Disneyland gaat om te zien dat je favoriete attractie niet open is door onderhoudswerken. Op deze pagina van de Disneyland Parijs website kan je zien welke attracties op dit moment gesloten zijn.

Waarom Disneyland Parijs nu de moeite is?

Wie is er nu geen fan van Disneyland Parijs? Misschien wel één van de mooiste pretparken in Europa. Waar je (zowel volwassenen als kinderen) kunt wegdromen met leuke verhalen, attracties en een ongewone sfeer. Alles komt er tot leven. We hebben Disneyland Parijs zelf al meerdere malen bezocht en vinden het steeds opnieuw de moeite waard. Maar voor een uitstap naar Disneyland Parijs ben je steeds beter goed voorbereid. Daarom geven we je graag enkele interessante tips voor een goedkope uitstap naar Disneyland Parijs.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Kaart van Parijs

Parijs is een prachtige maar grote stad. Een kaart van Parijs komt dus zeker van pas als je de Franse hoofdstad wil bezoeken. Oriënteer je

geheime-tips-parijs
Citytrip Parijs

Geheime plekjes in Parijs – tips

Parijs, de stad van de liefde of de lichtstad. Verschillende bijnamen die de schoonheid van de Franse hoofdstad niet kunne weergeven. Parijs is een must

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!