Vacanzi

Geheime plekjes in Parijs – tips

Inhoudstabel

Parijs, de stad van de liefde of de lichtstad. Verschillende bijnamen die de schoonheid van de Franse hoofdstad niet kunne weergeven. Parijs is een must voor elke liefhebber van cultuur, architectuur, lekker eten, shoppers en/of (wereld)reizigers. Je moet de stad toch minstens 1x in je leven gezien hebben. En dan liefst nog eens alle verborgen of geheime plekjes van Parijs gaan ontdekken.

Leestip: Hoeveel dagen heb je nodig om Parijs te ontdekken?

Leuke verborgen plekjes in Parijs

Dat Parijs heel wat te bieden heeft, wordt duidelijk aan het aantal toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. De meesten bezoeken enkel de populaire bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren, het Louvre, Arc du Triomphe, … Allemaal zaken die je ook moet gezien hebben. Maar de verborgen plekjes ontdekken is toch ook een must. Weg van de drukte, weg van al die toeristen en de stad ontdekken zoals een echte local. Dankzij deze tips haal je nog zoveel meer uit je citytrip naar Parijs.

Wandel in Jardin du Luxembourg

De Luxemburgse tuin (Jardin du Luxembourg) is één van de grootste stadsparken in het centrum van Parijs. Neem plaats in één van de karakteristieke stoeltjes, ideaal om tot rust te komen met een boek. Het stadspark waar ook de Parijzenaars even tot rust komen.

Prachtig uitzicht in Champ de Mars

Toegegeven, misschien geen echt verborgen plekje, maar wel een must. In het stadspark Champs de Mars kan het nogal druk zijn. En de reden daarvoor is het prachtige uitzicht op de Eifeltoren. Op een gezellige lente of zomeravond kan je er zalig gaan genieten. ideaal met een hapje en een drankje.

Wijntje aan de oevers van de Seine

Voordat je denkt dat je veel geld gaat uitgeven, lees even verder! Aan de oevers van de Seine kan je de Jardin Tino-Rossi terugvinden. Een parkje opgedragen aan de zanger Tino Rossi voorbij de Notre Dame. Je kan er genieten van een wijntje voor een beperkt budget.

Geniet van heerlijke Franse kazen

Een klein kaaswinkeltje waar je terecht kan voor tekst en uitleg over kazen. Maar wat nog beter is dat je kan kiezen uit een ruimt keuze aan de lekkerste kazen van Frankrijk.

De lekkerste koffie vind je in Hexagone Café

Elke stad heeft wel een barrista waar je de lekkerste koffie kan dringen. In Parijs is dat Hexagone Café. De geur van koffie neemt je mee in het klein maar gezellig koffiebar. Veel toeristen laten Hexagone Café links liggen, maar eigenlijk hebben ze ongelijk…

Bootje varen in Bois de Boulogne

Even weg van de drukte? Bois de Boulogne is een leuk parkje met een oase van rust. Het leuke park heeft enkele vijvers waar je tot rust kan komen op een bootje. Het parkje bevindt zich aan de westelijke rand van Parijs. Veel toeristen laten het links liggen, dus de ideale plek om naartoe te gaan.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Kaart van Parijs

Parijs is een prachtige maar grote stad. Een kaart van Parijs komt dus zeker van pas als je de Franse hoofdstad wil bezoeken. Oriënteer je

Tips voor een roadtrip door Frankrijk

“Leven als God in Frankrijk”, een gezegde die veel Belgen en Nederlanders elk jaar opnieuw zelf gaan ondervinden. Een vakantie in Frankrijk biedt heel wat

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!