Vacanzi

Fietsen in Parijs – individueel of met gids

Inhoudstabel

Een stad al fietsend ontdekken is altijd een aanrader. Zeker in Parijs! De overheid investeert enorm veel geld om van Parijs een echte fietsstad te maken. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden en regelmatig worden sommige wegen volledig autovrij gemaakt. Fietsen in Parijs is dus zeker aan aanrader tijdens een weekendje Parijs ontdekken. Enkele tips om je voor te bereiden & optimaal te genieten van je fietstochtjes.

Individueel of met gids?

Als je aan een fietstochtje door Parijs denkt, dan denk je al snel aan een begeleide fietstocht met een gids. Dat is een optie, maar je kan ook zelf een fiets huren en de stad verkennen. Hieronder enkele tips waar je rekening mee moet houden.

Individueel fietsen in Parijs

Ga je met de auto naar Parijs? Dan kan je ervoor kiezen om je eigen fietsen mee te nemen. Ga je met de trein, dan is dit toch niet zo eenvoudig? Gelukkig zijn er ook heel wat plaatsen waar je voordelig een fiets kunt huren. Enkele tips om je een fiets te huren:

  • Bekijk op voorhand op welke locaties je een fiets kunt huren. En/of bekijk als er in de buurt van jouw hotel een fietsenverhuur aanwezig is.
  • Vergelijk de prijzen & voorwaarden van de verschillende aanbieders
  • Kies een fietsverhuurder met depannage. Sta je in panne of heb je en probleem, dan komen ze je zo oppikken.
  • Bekijk zeker hoe laat de fietsen terug moeten. Ben je te laat, dan moet je bijbetalen.
  • Vraag een fietsmap van Parijs
  • Kijk zelf voor een fiets GPS/Smartphone houder. Ideaal om je door de stad te loodsen
  • Vergeet je reisgids voor Parijs niet

Gratis fietsen in Parijs

Wist je trouwens dat je ook gratis kan fietsen in Parijs? Huur je een fiets bij Velib? Dan betaal je een abonnement voor een dag of week. Daarna kan je de fietsen gratis gebruiken voor het eerste halfuur. Gebruik je de fiets langer, dan betaal je hiervoor. Dus voor korte ritjes kan je gratis door Parijs fietsen.

TIP: Velib is goedkoper voor korte ritjes. Wil je de fiets langer gebruiken? Dan raden we je aan om een fiets te huren bij een fietsverhuurder.

Fietsen in Parijs (met Nederlandstalige gids)

De tweede optie is dan om een begeleide fietstocht te doen in Parijs. Fietsen in Parijs met een Nederlandstalige gids is ook enorm populair. In kleine groep enkele uren door de Franse hoofdstad fietsen en uitleg krijgen van een (Nederlandstalige) gids. Tijdens zo’n begeleide fietstocht stop je aan de populairste bezienswaardigheden: Notre Dame, Louvre, Champs Elysees, Arc de Triomphe, De Eiffeltoren, … Een ideale manier om Parijs te gaan ontdekken.

Voordelen om Parijs al fietsend te ontdekken

Een stad al fietsend leren kennen, heeft heel wat voordelen.

Ga niet ondergronds – Parijs is een grote stad. Heel wat bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar, maar zeker niet alles is te voet te doen. De metro is een goed alternatief om je van punt A naar B te verplaatsen, maar dat gebeurt steeds ondergronds. Een leuker alternatief is om de stad al fietsend te verkennen.

Stoppen waar je wil – als je Parijs per fiets verkent, dan kan je ook gaan & staan waar je wil. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Doe je een begeleide fietstocht door Parijs, dan doe je dit steeds in een kleine groep.

Gebruik je fiets ook om te gaan eten / shoppen – je hoeft de fiets in Parijs niet altijd te gebruiken om bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Het is ook het ideale vervoersmiddel om naar een restaurant te gaan of te gaan shoppen.

Paris by night – Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar Paris by night is ook steeds een aanrader! Parijs is al heel mooi tijdens de dag en ‘s avonds heeft nog een specialer effect. Als je een fiets huurt voor 2 of meer dagen, dan kan je ook ‘s nachts de schoonheid van de stad gaan beleven.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Kaart van Parijs

Parijs is een prachtige maar grote stad. Een kaart van Parijs komt dus zeker van pas als je de Franse hoofdstad wil bezoeken. Oriënteer je

geheime-tips-parijs
Citytrip Parijs

Geheime plekjes in Parijs – tips

Parijs, de stad van de liefde of de lichtstad. Verschillende bijnamen die de schoonheid van de Franse hoofdstad niet kunne weergeven. Parijs is een must

citytrip-parijs-hoeveel-dagen
Citytrip Parijs

Parijs: hoeveel dagen nodig?

De hoofdstad van La Douche France, beter bekend als Parijs! Het is dé stad van de liefde. En aangezien Parijs in Frankrijk ligt kan je

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!