Vacanzi

Lyon – hoeveel dagen nodig

Inhoudstabel

De derde grootste stad van Frankrijk luistert naar de naam Lyon. De stad ligt in het oosten van het land waar de Rhône & de Saône samenkomen. Jaarlijks bezoeken heel wat toeristen deze prachtige omgeving en stad. Reizigers opweg naar het Zuiden en/of citytrippers die speciaal Lyon bezoeken. Er valt heel wat te beleven. Plan je een trip naar Lyon? Dan moet je weten hoeveel dagen je nodig hebt om de stad te bezoeken. Hieronder kom je alles te weten voor de beste trip richting deze Franse grootstad.

Boek je hotel in Lyon vanaf €42

Hoeveel dagen nodig voor Lyon?

Het absolute minimum om Lyon te bezoeken is toch 2 dagen. Met andere woorden. Een weekendje weg (van vrijdag tot zondag) is ideaal om Lyon onveilig te maken. Maar ideaal neem je toch een 3 à 4 dagen.

Beste reistijd Lyon

Nu je weet hoeveel dagen je moet/kan spenderen in Lyon, dan wil je ook weten wat de beste reistijd is. Op deze pagina geven we je meer tekst en uitleg wanneer je het best je bezoekje plant.

Tip: de beste perioden zijn mei, juni & september. Tijdens die periode geniet je van de aangenaamste temperaturen en het minste kans op neerslag.

Daguitstappen vanuit Lyon

Heb je meer tijd die je kan spenderen in Lyon? Dan zijn er ook enkele leuke daguitstappen die we zeker kunnen aanraden.

  • Avignon
  • Marseille
  • Nimes
  • Montpellier

Overnachten in Lyon

Om ten volle te kunnen genieten van een trip in Lyon, raden we je aan om enkele nachten in een leuk hotelletje door te brengen. Want een citytrip kan vermoeiend zijn. Daarom raden we je aan om een degelijk hotel te kiezen. Enkele hotels die we kunnen aanraden zijn.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Kaart van Parijs

Parijs is een prachtige maar grote stad. Een kaart van Parijs komt dus zeker van pas als je de Franse hoofdstad wil bezoeken. Oriënteer je

geheime-tips-parijs
Citytrip Parijs

Geheime plekjes in Parijs – tips

Parijs, de stad van de liefde of de lichtstad. Verschillende bijnamen die de schoonheid van de Franse hoofdstad niet kunne weergeven. Parijs is een must

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!