Vacanzi

Vakantie Frankrijk 2024

Plan een onvergetelijke vakantie naar Frankrijk

Vakantie naar Frankrijk

Wil je op vakantie naar Frankrijk? Waar begin je het best want er zijn verschillende mogelijkheden voor een vakantie in Frankrijk?

Vakantie als God in Frankrijk

Frankrijk is een van de populairste vakantiebestemmingen voor de Belgen en Nederlanders. Het is een vakantieland dat enorm veel te bieden heeft. 

Vakantie in Frankrijk - waar naartoe?

Frankrijk is voor Belgen & Nederlanders een echt vakantieland. Heel wat mooie regio’s waar je kunt vertoeven en een zalige vakantie kunt beleven. Maar naar welke streek ga je nu het best op vakantie? Wat is er waar te beleven? Kortom, vakantie in Frankrijk, waar gaan we naartoe? 

Hieronder kan je enkele populaire regio’s vinden:

placeholder

Provence

Het zalige klimaat & de adembenemende landschappen zorgt ervoor dat de Provence een echte aanrader is. Prachtige steden die een bezoekje waard zijn: Avignon, Marseille, Saint-Tropez, Nice, ...

placeholder

Zuid Frankrijk

Zuid Frankrijk is eigenlijk een verzamelnaam van 3 regio's: Ardeche, Dordogne & de Provence. Het is een zalige vakantiebestemming. Goed bereikbaar, ideaal voor zonvakanties

placeholder

Côte d'Azur

Kenmerkend voor de Côte d'Azur is de prachtige blauwe zee, luxueuze boulevards en prachtige (zonnige) Franse keuken. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie.

placeholder

Dordogne

placeholder

Pyreneeën

Citytrips in Frankrijk

In Frankrijk zijn er enkele prachtige steden die een bezoekje waard zijn. De Franse hoofdstad Parijs is er zeker één van maar zeker niet de enigste. Hieronder enkele leuke steden waar je zeker moet geweest zijn.

parijs

Parijs

De stad van de liefde (en de hoofdstad van Frankrijk). Een bezoekje aan het Louvre, de Eiffeltoren beklimmen of even langs de Notre Dame passeren. Parijs moet gewoon op jouw bucketlist staan.

placeholder

Lyon

Lyon, gelegen op de route naar Zuid-Frankrijk is uitgegroeid tot een echte citytrip bestemming. Culinair genieten, prachtige stadsparken en zoveel meer.

placeholder

Avignon

Het pittoreske Avignon is voornamelijk bekend als verblijfplaats van pausen en voor haar brug (Pont d'Avignon). Maar daarnaast is het een enorm gezellig stad waar je eindeloos in kunt rondwandelen.

Wat de auto door Frankrijk - wat moet je weten?

Plan je een autovakantie naar Frankrijk of moet je Frankrijk doorkruisen op weg naar Spanje? Dan hou je best rekening met volgende zaken. Hoe beter je voorbereid bent, hoe leuker de rit door Frankrijk is.

Péage – Als je met de auto de autosnelwegen gebruikt door Frankrijk, dan moet je péage betalen. Péage is eigenlijk tol die je betaalt om gebruik te maken van de (goed onderhouden) autosnelwegen. Wil je snel & efficiënt door de péage rijden? Kijk dan voor Bip&Go.

Vermijd de zwarte weekends – Je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord. De zwarte zaterdag / zondag waarop bijna heel Europa in verlof gaat en zich richting het zuiden begeeft. Dit staat elk jaar opnieuw gelijk aan lange files. 

Verplicht mee in de auto – In Frankrijk zijn er enkele zaken verplicht in de auto. Ook als tourist moet je deze zaken verplicht mee hebben. We hebben een handige lijst gemaakt van wat er allemaal nodig is in je auto in Frankrijk.

 

Welke vakantie wil je in Frankrijk?

In Frankrijk kan alles. Je hebt verschillende manieren om op vakantie te gaan. Hieronder enkele van de mogelijkheden.

Camping in Frankrijk

Frankrijk is een echt kampeerland. Heel veel leuke campings (basic & luxe campings) om heerlijk buiten te kunnen leven.

placeholder

Vakantiehuizen in Frankrijk

Prachtige vakantiehuizen aan de kust, met privé zwembad of op een vakatiedomein? Doorheen Frankrijk kan je leuke vakantiehuisjes terugvinden waar je gewoon verliefd op wordt!

placeholder

Rondreis door Frankijk

Ook al eens gedacht aan een rondreis door Frankrijk? Van regio naar regio, veel ontdekken van de Franse cultuur en prachtige landschappen.

Vakantie in Frankrijk met de TGV

Met de TGV (Train en Grande Vitesse) sta je in geen tijd op jouw bestemming in (Zuid)-Frankrijk. Het netwerk van de TGV is goed uitgestippeld waardoor je steeds heel snel op jouw eindbestemming geraakt. Ideaal dus voor een vakantie in Frankrijk!

Praktisch - jouw vakantie in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk tips

Péage door Frankrijk – Plan je een autovakantie door Frankrijk? Vergeet dan niet dat je op heel wat Franse autowegen ook péage moet betalen. Lees alles wat je moet weten rond Péage in Frankrijk.

 

Kaart van Parijs

Parijs is een prachtige maar grote stad. Een kaart van Parijs komt dus zeker van pas als je de Franse hoofdstad wil bezoeken. Oriënteer je

Lees verder »

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!