Vacanzi

Waar kan ik een milieusticker/milieuvignet kopen voor Duitsland?

Inhoudstabel

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland of moet door Duitsland rijden om je eindbestemming te bereiken? Hou er dan rekening mee dat je in bepaalde (lees: heel wat) regio’s een milieuvignet of milieusticker nodig hebt. Maar wat is dat nu juist? Waar kan je het kopen en wat kost het? Hieronder vind je alle nodige informatie.

Waar kan ik een milieusticker kopen in België?

Eigenlijk raden we je aan om de sticker niet in België te kopen. Want dan betaal je zeker te veel. Interessanter is om bij de stad Keulen het vignet te bestellen. Voor slechts 5 EURO (in 2018) kan je zo’n milieusticker aanvragen. Dat kan je doen via volgende knop:

Hou er rekening mee dat je een 10 tal werkdagen nodig hebt om de sticker te ontvangen.

Wat is een milieusticker?

In Duitsland proberen ze de luchtkwaliteit te verbeteren. En sinds 2008 worden bepaalde wagens uit het centrum verboden als ze te vervuilend zijn. Hiermee werden milieuzones of “Umweltzones” gecreëerd. Bij het aanvragen van zo’n sticker moet je informatie meegeven over je wagen. Op basis van de vervuilingsgraad krijg je een bepaalde milieusticker. Er zijn 3 kleuren:

  • Groen
  • Geel
  • Rood

Meer informatie over de stickers lees je hier.

Wat kost het?

Op het internet kan je verschillende prijzen vinden voor zo’n milieusticker. Maar eigenlijk betaal je steeds te veel. Want je kan zo’n geldige milieusticker bestellen voor slechts 5€. Je leest het goed. Slechts 5€ terwijl andere websites al snel 16 euro gaan vragen.

 

De Duitse Umweltzones – waar moet je een milieusticker hebben?

Er zijn meer en meer milieuzones waar je zo’n milieusticker nodig hebt. Op dit moment zijn er 70 plaatsen waar je een milieusticker nodig hebt.

 

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Goedkoop overnachten in Berlijn

Maak je een stedentrip richting het mooie Duitse Berlijn? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om goedkoop te overnachten in Berlijn. We helpen je

goedkoop-naar-berlijn
Citytrip Berlijn - Tips

Goedkoop naar Berlijn

Berlijn is een levendige stad (metropool) en een must see in Europa. In de stad schuilt een grote geschiedenis die je nog steeds kan voelen.

Potsdam – hoeveel dagen?

Tijdens je bezoekje aan Berlijn moet je ook even tijd vrijmaken om naar het mooie Potsdam te trekken. Het is zeker de moeite waard voor

citytrip-berlijn-hoe-lang
Citytrip Berlijn - Tips

Berlijn – Hoeveel dagen nodig?

We zijn grote fan van citytrips en hebben als doel om alle Europese hoofdsteden te gaan bezoeken. De ene staat al hoger op onze verlanglijst

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!