Vacanzi

Beste reisgids Berlijn (incl gratis app)

Inhoudstabel

Plan je een citytrip naar Berlijn? Dan is een reisgids een must! Het is één van de zaken die je moet meehebben tijdens je bezoek aan de Duitse hoofdstad. Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken waar je moet aan denken zoals goedkoop hotel, voordelig naar Berlijn & weten hoeveel dagen je nodig hebt om Berlijn te bezoeken.

Berlijn is een grote stad & heeft heel wat te bieden. Om ten volle van je verblijf in Berlijn te kunnen genieten, alle (belangrijkste) bezienswaardigheden te zien, gezellige restaurantjes en hippe bars te ontdekken heb je een reisgids nodig. De beste die er is! Gelukkig kost deze niet veel geld en bestaat hij in het Nederlands :-).

De beste compagnon voor jouw weekendje Berlijn is: Time to Momo Berlijn

reisgids berlijn
 • Voordelig
 • 6 duidelijke & praktische wandelingen
 • De verbinding tussen de bezienswaardigheden van Berlijn
 • Ontdek de geheime plekjes van Berlijn
 • Gecombineerd met een handige app

Een reisgids is dé ideale manier om je voor te bereiden op een citytrip naar Berlijn. Zo kan je op voorhand al je gewenste stops bepalen.

Dé reisgids Berlijn kopen

De zoektocht naar een reisgids voor Berlijn kan tientallen resultaten bezorgen. Het is soms moeilijk om te weten wat nu de beste keuze is en wat de beste reisgids is. Daarnaast heb je ook veel winkels waar je de reisgids kunt bestellen. Online bij Bol.com of eerder bij je lokale boekenwinkel?

Aanrader: Koop de reisgids van Time to Momo

Dé beste reisgids om Berlijn te bezoeken

Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar voorkeuren wat betreft boeken, reisgidsen, … Maar één van de beste (en voor ons dé beste) reisgidsen die je kan vinden, is de reisgids van Time to Momo. Een Nederlandstalige reisgids, samengesteld door locals, die je op een praktische manier steden laat ontdekken via handige wandelingen…

De voordelen van Time to Momo Berlijn

 • 6 handige wandelroutes: Berlijn wordt opgedeeld in enkele regio’s en wandelingen die je langs alle populaire bezienswaardigheden leidt)
 • Highlights & local lifestyle tips (met uitleg)
 • Gratis kaart app (zodat je je weg niet kwijt geraakt – die ook offline werkt)
 • Uitneembare plattegrond van de stad
 • Aanbevolen leuke restaurantjes & hippe bars (nog nooit spijt gehad om één van de voorgestelde restaurantjes te bezoeken)
 • Ontdek de stad als een echte local
 • Toont enkele geheime plekjes van Berlijn
 • De ideale voorbereiding voor je trip naar Berlijn

Kortom, de Time to Momo reisgids voor Berlijn heeft alles wat een goede reisgids nodig heeft. Daarom zijn wij ook zo’n fan van de Time to Momo reisgidsen.

En het goede nieuws is dat je de Time to Momo Berlijn reisgids zowel online als in de winkel kan kopen!

Reisgids Time to Momo Berlijn + gratis app

Voor ons is de Time to Momo reisgids van Berlijn dé beste reisgids die je maar kan gebruiken. De reisgids is samengesteld met locals, verbindt de bekende en minder bekende bezienswaardigheden met elkaar via praktische wandelroutes. Geeft aanbevelingen voor leuke restaurantjes, hippe bars, en dingen die je zeker moet doen in Berlijn!

Daarnaast kan je ook gratis gebruik maken van de Time to Momo app. Zo verlies je nooit meer je weg in de stad.

Alternatieve reisgidsen Berlijn

Toch eerder op zoek naar een andere reisgids om Berlijn te gaan ontdekken? Gelukkig zijn er ook nog andere (populaire) reisgidsen. Hieronder hebben we er enkele opgelijst waarmee jij ook zeker Berlijn kan gaan ontdekken.

 • De Groene Reisgids Berlijn: De Groen Reisgids gemaakt door Michelin is een leuke compacte gids met informatie over de belangrijkste hoogtepunten.
 • Capitool Berlijn: Een luxe reisgids vol van informatie en illustraties van Berlijn.
 • National Geographic Berlijn: een exclusieve gids met sublieme foto’s gemaakt door de experten van National Geographic.
 • Michelin in the pocket Berlijn: een compacte versie van De Groene Reisgids inclusief kaart, gids en 4 leuke wandelroutes
 • Trotter Berlijn: ontdek het echte verhaal achter de populaire bezienswaardigheden. En ontdek de verborgen parels.

Gratis reisgids voor Berlijn

Ben je op zoek naar een gratis reisgids voor je bezoek aan Berlijn? Er zijn heel wat websites die gratis reisgidsen aanbieden. Hieronder hebben we enkele van die websites opgelijst.

 • Google Trips: gratis app van Google waarmee je in geen tijd je reis doorheen Berlijn kunt plannen.
 • Tripadvisor: een reisgids die je eigen mee MOET hebben als je naar Berlijn gaat. Download de app op je smartphone. Dankzij Tripadvisor heb je toegang to alle restaurants, bezienswaardigheden, activiteiten, … met de oprechte reviews van andere reizigers.
 • Booking.com: boek je jouw vakantie via Booking.com? Dan ontvang je ook van hen een gratis reisgids met praktische tips, bezienswaardigheden en zaken die je moet weten alvorens je naar Berlijn vertrekt.

Audio gidsen voor Berlijn

Audiogidsen is ook een interessante manier om een stad te leren kennen. Geen gedoe meer om lange omschrijvingen en informatie te lezen over een bepaalde bezienswaardigheid. Maar dankzij een audiogids kom jij alles te weten over een bepaalde stad door gewoon te luisteren.

Het is net alsof je je eigen privé gids mee hebt. Zo handig!

Conclusie: De beste Reisgids voor Berlijn is

reisgids berlijn
 • Duidelijke & praktische wandelingen
 • Ontdek ook de geheime plekjes van Berlijn
 • Gecombineerd met een app

Koop de Time to Momo reisgids

Waarom een reisgids een must is!

Een bezoek aan een nieuwe / onbekende stad kan nogal chaotisch zijn. Er is veel te doen en veel bezienswaardigheden, maar eigenlijk weet je niet waar te beginnen. Een reisgids is jouw persoonlijke gids doorheen de stad. Hij geeft je tekst en uitleg over de verschillende bezienswaardigheden.

Bovendien geeft de juiste reisgids ook tal aanbevelingen qua restaurantjes, gezellige bars. Dé beste reisgids wordt steeds samengesteld door locals. Zij weten als geen andere dé beste plekjes en geheime plekjes van de stad te vinden.

Daarom is een reisgids Berlijn van onschatbare waarde voor jouw citytrip naar de Duitse hoofdstad.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Goedkoop overnachten in Berlijn

Maak je een stedentrip richting het mooie Duitse Berlijn? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om goedkoop te overnachten in Berlijn. We helpen je

goedkoop-naar-berlijn
Citytrip Berlijn - Tips

Goedkoop naar Berlijn

Berlijn is een levendige stad (metropool) en een must see in Europa. In de stad schuilt een grote geschiedenis die je nog steeds kan voelen.

citytrip-berlijn-hoe-lang
Citytrip Berlijn - Tips

Berlijn – Hoeveel dagen nodig?

We zijn grote fan van citytrips en hebben als doel om alle Europese hoofdsteden te gaan bezoeken. De ene staat al hoger op onze verlanglijst

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!