Vacanzi

Berlijn – Hoeveel dagen nodig?

Inhoudstabel

We zijn grote fan van citytrips en hebben als doel om alle Europese hoofdsteden te gaan bezoeken. De ene staat al hoger op onze verlanglijst dan de andere. Maar een citytrip naar Berlijn stond toch al enige tijd bovenaan ons lijstje. En omdat onze reis naar Kroatië (letter en figuurlijk) in het water is gevallen, hebben we last minute beslist om naar Berlijn te gaan. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, heeft een enorme geschiedenis. Een geschiedenis die eigenlijk nog steeds leeft in de stad. Maar hoeveel dagen heb je nodig om Berlijn even te beleven? Een vraag die velen zich stellen.

Stedentrip Berlijn – Hoeveel dagen?

Berlijn is toch een grote stad en er valt heel wat te beleven. Daarom raden we iedereen aan om toch zeker 4 volle dagen in Berlijn te zijn. Zo heb je tijd genoeg om Berlijn echt te leren kennen. Daarnaast is de stad Potsdam zeker een aanrader om mee te nemen als je in Berlijn bent. Vanuit Berlijn sta je met de trein in 30 minuten in het mooie Potsdam.

Berlijn in 1 dag

Heb je slechts 1 dag om Berlijn te ontdekken? Dan raden we je aan om de Hop on Hop off bus te nemen. Zo zie je het beste van Berlijn en krijg je toch een complete ervaring in slechts 1 dag.

Berlijn in 2 dagen

Heb je 2 dagen de tijd om door te brengen in Berlijn? Dan zijn dit de aanraders die je moet gezien hebben.

Controleer beschikbaarheid in Berlijn:

Booking.com

Ontdek alles van Berlijn dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Waar ligt Berlijn?

Berlijn ligt in het Oosten van Duitsland. Vanuit Brussel moet je zo’n 770 km rijden om er te geraken. Berlijn ligt op vlak aan de Poolse grens.

Leestip: Goedkoop overnachten in Berlijn.

Naar Berlijn met de auto, trein of vliegtuig?

Zin in een stedentrip naar Berlijn? Een goede keuze als je het ons vraagt. Maar hoe geraak je er nu het best? Je hebt verschillende opties:

  • Met de auto (7à8h rijden)
  • Met de trein (6h40m rijden)
  • Met het vliegtuig (1h20m vliegen)

Wij hebben gekozen om Berlijn te bezoeken met het vliegtuig. In slechts 1h20m vliegen sta je in Berlijn. Daarna moet je nog rekenen op 20minuten om in het centrum te geraken. Ga je toch liever met de wagen? Geen probleem. Maar dan moet je toch rekenen op 7 à 8u rijden om er te geraken. Een ander alternatief is om de trein te nemen. Vanuit Brussel Zuid neem je de Thalys en ICE om naar Berlijn te gaan. In slechts 6h40m sta je in Berlijn centrum.

Leestip: Goedkoop naar Berlijn

Overnachten in Berlijn? Onze tips

Berlijn is een grote stad. Er zijn enorm veel gelegenheden om te overnachten. Tijdens ons verblijf in Berlijn hebben we overnacht in het Moxy hotel nabij het station “Berlin Ostbahnhof”. De ideale uitvalsbasis om heel Berlijn te gaan verkennen.
Onze tip om te overnachten in Berlijn

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Goedkoop overnachten in Berlijn

Maak je een stedentrip richting het mooie Duitse Berlijn? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om goedkoop te overnachten in Berlijn. We helpen je

goedkoop-naar-berlijn
Citytrip Berlijn - Tips

Goedkoop naar Berlijn

Berlijn is een levendige stad (metropool) en een must see in Europa. In de stad schuilt een grote geschiedenis die je nog steeds kan voelen.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!