Vacanzi

Parkeren luchthaven zaventem

Goedkope parking aan Brussels Airport

Vanuit de luchthaven Brussels Airport in Zaventem vertrekken dagelijks heel wat vliegtuigen naar alle uithoeken van de wereld. Dit gaat gepaard met duizenden reizigers die dagelijks naar de luchthaven Zaventem moeten gaan. Daarbij mogen we alle reizigers niet vergeten die aankomen in de luchthaven. Parking aan de luchthaven in Zaventem (Brussels Airport) is dus een belangrijk gegeven. Gelukkig zijn er veel parkeer mogelijkheden vlakbij de luchthaven. Er zijn ook goedkope parkeeroplossingen!

Goedkope parking rond luchthaven Zaventem

Bekijk de actuele prijzen voor goedkoopste parkeerplaatsen

We raden iedereen af om te kiezen voor de parking aan de luchthaven zelf. Deze parkings zijn enkel interessant voor het ophalen of afzetten van reizigers. Het is veel goedkoper om je wagen te parkeren op één van de vele privé parkings in de buurt van de luchthaven. Een shuttlebus brengt je in enkele minuten naar de ingang van de luchthaven. En bij terugkomst brengt de shuttlebus je gewoon gratis terug naar de parking.

Overzicht: goedkope parkings rond Brussels Airport

Quick Parking Zaventem

Quick Parking Zaventem is één van de eerste privé parkings rond de luchthaven in Zaventem. Deze parking ligt op enkele minuten van de luchthaven. De shuttlebus brengt je in geen tijd naar het vliegveld. Ze beschikken ook over een service waarbij je naar de luchthaven rijdt en je auto daar wordt opgepikt door een gekwalificeerde chauffeur.

Sky Parking Zaventem

De Sky Parking Zaventem ligt op slechts 10 minuten afstand van de luchthaven. Ook hier brengt de gratis shuttlebus je van en naar de ingang van de luchthaven. Deze parking biedt ruimte voor 250 wagens.

Brussels Airport Express Parking

Deze parking lig op slechts enkele minuten verwijderd van de luchthaven in Zaventem. Dankzij de overdekte stalling staat je auto veilig en met de kosteloze shuttlebus sta je zo aan de ingang van van de luchthaven.

Flyparking

De parking biedt plaats voor meer dan 200 auto's. Dankzij de camerabewaking staat je auto er veilig geparkeerd. De shuttleservice brengt je snel heen & terug naar het vliegveld. Op zoek naar een goedkope parking in Zaventem? Dan is dit misschien wel een goede oplossing.

Goedkoop parkeren aan de luchthaven | Vergelijken & besparen

Wil je zo goedkoop mogelijk parkeren aan de luchthaven van Zaventem? Dan moet je zeker de verschillende parkings met elkaar vergelijken. Of je kan dit laten doen via Parkos. Deze website vergelijkt verschillende parkings in de buurt van de luchthaven. Zowel de parking aan de luchthaven zelf (op wandelafstand) als parking waar je gebruik moet maken van een shuttledienst. Er zijn gelukkig genoeg aanbieders en verschillende parkingen waardoor jij in geen tijd (en goedkoop aan de ingang van de luchthaven staat of wordt afgezet.

Vergelijk de verschillende parkings met Parkos

 

Zo parkeer je goedkoop in de luchthaven van Zaventem

De luchthaven Brusselsairport (in Zaventem) is de drukste luchthaven van België. Bijna 70.000 passagiers bezoeken dagelijks de luchthaven in Zaventem. Een goed parkeerbeleid is daarom een must. Als je niet oplet, dan kan je veel, en soms erg veel, betalen om je auto te parkeren aan of dichtbij de luchthaven. Maar dankzij volgende stappen parkeer jij heel goedkoop.

 1. Surf naar Parkos.be 
 2. Kies de luchthaven waar jij parking nodig hebt
 3. Geef je data in wanneer je toekomt en wanneer je terug vertrekt.
 4. Bekijk de goedkoopste parking en boek.

Wat moet je doen vlak voor je vertrekt?

 1. Bel 30 minuten voor aankomst naar de parking
 2. De shuttle zal normaal op je wachten en je snel naar de luchthaven voeren.
 3. Op de terugweg bel je (na landen) naar de parking
 4. De shuttlebus brengt je snel terug naar je wagen
 5. En je kan direct terug vertrekken…

Handig toch?! Wij zijn alvast een grote fan en gebruiker van de Parkos diensten.

Goedkoop parkeren in Zaventem – zo moet het

Zoals gezegd is het vergelijken van de verschillende parkings dé beste methode om een goedkope parking te kunnen vinden. Maar het is tevens ook belangrijk om de verschillende reviews van de parkings zelf na te lezen. Zo kan je profiteren van ervaringen van andere reizigers. Daarbij is het ook afhankelijk van wat jouw voorkeuren en vereisten zijn.

Ga je op vakantie en heb je zeker genoeg tijd om van de parking aan de luchthaven te geraken? Of ben je eerder gehaast en kom je meestal last minute toe op de luchthaven? Ken jezelf en zorg dat je op tijd op de parking bent.

Daarnaast moet niet iedereen die naar de luchthaven van Zaventem gaat, even lang op de parking staan. Zo kan je ook de parking gebruiken om iemand te gaan oppikken of af te zetten. Dit is verschillend dan wanneer jij het vliegtuig neemt en zo een langere tijd je wagen bij de luchthaven gaat achterlaten. Voor elk type reiziger is er een verschillende oplossing.

Iemand brengen met de auto

Moet je enkel iemand afzetten aan de luchthaven die zelf op reis vertrekt? Dan kan je gebruik maken van de gratis drop-off zone. De reizigers moeten daarna nog een 100m wandelen alvorens ze de luchthaven binnenstappen.

Wil je toch meer tijd hebben om afscheid te nemen? Kies dan voor P1, P2 of P3. Dit zijn de dichtste parking en ideaal voor het kort parkeren.

Meer informatie vind je op de website van Brusselsairport.

Goedkoop lang parkeren in Zaventem

Ga je zelf met het vliegtuig weg en neem je de auto om op de luchthaven te geraken? Dan raden we je zeker aan om te kiezen voor een parking iets verder van de luchthaven. Anders betaal je teveel om je auto te parkeren.

Brusselsairport werkt samen met Interparking waarbij je kan kiezen voor verschillende betaalbare oplossingen. Maar eigenlijk raden we zelf niet aan om hiervoor te kiezen.

Er zijn verschillende aanbieders zoals Parkos waarbij je nog goedkoper je auto kunt parkeren en met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht.

Wat is de goedkoopste parking in Zaventem luchthaven

Wat is nu de goedkoopste parking aan de luchthaven van Zaventem? Dat is afhankelijk van hoelang jij je wagen wenst te parkeren. Het goedkoopst is natuurlijk om geen parking te betalen en je te laten voeren naar de luchthaven.

Is dat geen optie? Vergelijk dan de verschillende parkings met elkaar om zo de goedkoopste parking te vinden.

 

Waar parkeren op de luchthaven van Zaventem

Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden goedkoop te parkeren op de luchthaven van Zaventem. Het is belangrijk om prijzen van de verschillende parkings met elkaar te vergelijken. Enkel zo kom je te weten waar je het goedkoopste kan parkeren. Maar waar kan je nu eigenlijk overal terecht met je wagen? Hieronder hebben we de mogelijke parkings bij de luchthaven Zaventem (Brussels Airport) opgelijst.

Heel wat mogelijkheden voor een goedkope parking en misschien wel dé goedkoopste parking te vinden aan de luchthaven van Zaventem.

Alternatieven voor de parking Zaventem

Natuurlijk heb je ook nog enkele alternatieven zodat je geen parking moet hebben in de luchthaven van Zaventem. Niet alle alternatieven zijn even interessant. Bekijk zelf wat er voor jou het interessantste is.

 • Neem de trein naar de luchthaven
  Het is mogelijk om met het openbaar vervoer (lees: de trein) naar de luchthaven te komen. Let wel dat je hier steeds een extra taks (diabolo toeslag) moet betalen. Het treinstation van de luchthaven ligt op wandelafstand van de terminals.
 • Ga met de bus naar de luchthaven
  Een andere optie is om de bus te nemen richting de luchthaven. Een mogelijkheid hiervoor is Flibco.
 • Laat je voeren naar de luchthaven
  Dit is misschien wel dé voordeligste optie. Kijk voor een chinese vrijwilliger en laat je voeren naar de luchthaven. Hiermee voorkom je om extra kosten qua parking, treintickets te moeten betalen.
 • Neem een taxi naar de luchthaven
  Het is ook mogelijk om een taxi te nemen richting de luchthaven. Dit kan een ideale en goedkope oplossing zijn als je met meerdere mensen naar de luchthaven moet.

Veelgestelde vragen goedkoop parkeren Zaventem

Regelmatig krijgen we vragen van onze bezoekers hoe ze goedkoop kunnen parkeren aan de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport).

Wat is de goedkoopste parking in Zaventem?

Reis je binnenkort met het vliegtuig vanop Brussels Airport in Zaventem? En ga je met de wagen richting de luchthaven? Dan moet je op zoek gaan naar de goedkoopste parking waar je je auto enkele dagen kan achterlaten. We kunnen niet direct een antwoord geven op wat de goedkoopste parking is. Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Vergelijk de verschillende parkings met elkaar en boek zo de goedkoopste.

Kan ik gratis parkeren aan de luchthaven Brussels Airport?

Aan de luchthaven Brussels Airport in Zaventem is het mogelijk om mensen af te zetten. Er is een gratis drop-off zone waar je reizigers eenvoudig kan afzetten om daarna terug verder te rijden. Het is ook afhankelijk of je iemand komt afzetten en/of je iemand komt ophalen. Daarvoor gelden verschillende aanbevelingen.

De parkings van Brussels Aiport zelf zijn niet gratis. Zowel de Fast Zone, P1 Front als P2 Economy & P3 Holiday zijn betalend. Ook voor kort parkeren om mensen op te halen en/of af te zetten.

Wanneer boek ik het best een parking?

We raden je aan om zo snel mogelijk je parking te boeken. Hiermee ben je zeker van een plaats in één van de vele parking. Qua prijs gaat dit nauwelijks een verschil maken. Maar het is toch handig om dé beste en goedkoopste parking te kunnen boeken voor wanneer je op reis gaat. Boek je je parking lang op voorhand, dan hoef je je geen zorgen meer te maken. En kan je zorgeloos op reis vertrekken.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!