Vacanzi

Wat meenemen op rondreis door Australië?

Inhoudstabel

Staat er een rondreis door Australië gepland? Een goede voorbereiding zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Eén van die voorbereidingen is om alle nodige zaken mee te nemen en in te pakken in je koffer. En daar gaan wij jou nu mee helpen. Dankzij deze tips heb jij alles mee en kan je volledig opgaan in je rondreis door Australië.

Daarnaast is het belangrijk om de beste periode uit te kiezen om naar Australië te reizen. Bekijk hier de beste reistijd om Australië te bezoeken.

Wil je niet alles zelf gaan regelen voor je rondreis door Australië? Neem dan contact op met Aussietours. Ze zijn gespecialiseerd in het organiseren van rondreizen door Australië/Nieuw Zeeland. Ook wij hebben onze rondreis door Australië met Aussietours geboekt.

Wat je zeker moet meenemen naar Australië

Hieronder enkele zaken die zeker in je bagage moeten zitten als je richting Australië vliegt.

Tip 1: Zorg voor een wereldstekker (met USB poorten)

wereldstekker-rondreis-australieIn Australië hebben ze andere stopcontacten. Je normale oplader voor je smartphone, tablet, camera, … zal daar niet werken zonder gebruik te maken van een wereldstekker.

Pro tip: Kies voor een wereldstekker met USB aansluiting. Hiermee kan je meerdere toestellen op hetzelfde moment opladen.

Tip 2: Zorg dat je papieren inorde zijn

En dat je ze meehebt op reis!

Denk maar aan:

 • (Internationaal) paspoort
 • (Internationaal) rijbewijs
 • Visum
 • Reisverzekeringen
 • Noodnummers verzekeringen
 • Noodnummers familie

Pro tip: Maak een digitale kopie van je reisdocumenten zoals paspoort, visum, verzekeringen en sla deze online op in Google Drive, Dropbox, … zodat je hier ten alle tijde aan kan.

Tip 3: Creëer je eigen checklist voor Australië!

Afhankelijk wanneer je naar Australië trekt (de verschillende seizoenen), voor hoelang je naar Australië trekt, door welke regio’s je gaat rondreizen, hoe je gaat rondreizen, … heb je verschillende spullen nodig. Creëer daarom je eigen checklist met kleding en accessoires die zeker niet mogen ontbreken. Dankzij zo’n checklist verminder je de stress voor jouw vakantie naar Australië.

Enkele voorbeelden:

 • Regenkledij
 • Zwemkledij
 • Wandelschoenen
 • Pet/hoedje
 • Zonnebril
 • Medicijnen

Pro tip: ga je regelmatig op reis of maak je regelmatig een citytrip? Stel voor elk type reis een checklist samen. Zo verminder je stress bij elke vakantie.

Tip 4: Zorg voor entertainment op het vliegtuig

Voor een tripje naar Australië breng je toch wel makkelijk een 22tal uur door op het vliegtuig. Meestal met een tussenstop in Dubai. Daarom raden we je zeker aan om voor wat entertainment te zorgen op het vliegtuig.

 • Boeken (liefst in de vorm van ebooks)
 • Films of serie (op de tablet of computer)
 • Muziek (Offline Spotify playlists)
 • Reisgids van Australië

Protip: ga je met 2 of meer op reis? Zorg dan dat je een audiosplitter hebt. Ideaal om met twee of meer naar hetzelfde geluid te luisteren.

Protip 2: Zorg dat je een opblaasbaar nekkussen mee hebt voor op het vliegtuig

Tip 5: Kies voor een zachte reiskoffer

Als je in Australië enkele (begeleide) uitstappen gaat doen, dan wordt er aangeraden om een zachte reiskoffer mee te nemen. De koffers worden op elkaar geplaatst en door de hobbelige ondergrond gaan harde reiskoffers stuk.

Protip: bekijk op voorhand welke meerdaagse uitstappen je zou doen. Want voor bepaalde uitstappen mag/kan je maar een kleine(re) reiskoffer meenemen.

Protip 2: Zorg er ook voor dat je een kleine/dagelijkse rugzak mee hebt. Hierin kan je je benodigdheden steken voor een daguitstap.

Tip 6: Oordoppen zijn geen overbodige luxe

Oordoppen zijn eigenlijk onmisbaar voor elke reis. Zeker als je van een goede nachtrust houdt en/of probeert te slapen op het vliegtuig. Als je steeds een goede nachtrust hebt, kan je blijven genieten van je vakantie. Anders zullen vreemde geluiden je elke nacht wakker houden of je beletten goed te slapen.

Protip: Schaf je ook voor slaapmasker aan. Hierdoor wordt het volledig donker voor een goede nachtrust

Tip 7: Vergeet je back-up materiaal niet

Maak je een rondreis door Australië? Dan ga je sowieso heel wat (mooie) foto’s en video’s nemen van jouw vakantie. Het zou echt zonde zijn om die foto’s kwijt te geraken. Want voor velen is een vakantie of rondreis naar Australië slechts een éénmalige gebeurtenis. Speel daarom op zeker en zorg voor een goede back-up van je foto’s en/of filmpjes.

Kies voor de WD My Passport Wireless pro die automatisch je (micro)SD kaartje back-upt zonder computer.

Tip 8: Neem een hervulbare fles mee

Op reis beweeg je veel en moet je ook veel drinken. Op de meeste plaatsen in Australië is het water drinkbaar. Hervul je fles water ter plaatse zodat je voldoende drinkwater mee hebt.

Tip 9: Iets vergeten? Koop het ter plaatse!

Australië is geen derde wereld land. In tegendeel. Ze hebben ook veel winkels waar je heel veel kan kopen. Sommige zaken koop je dan ook gewoon beter daar.

PS: Er zijn nog andere travel must haves die je moet hebben. Bekijk onze lijst.

Samenvatting: wat je moet meenemen

 1. Een wereldstekker met usb poorten
 2. Reisdocumenten
 3. De juiste kleding
 4. Entertainment voor op het vliegtuig
 5. Zachte reiskoffer
 6. Oordoppen
 7. Slaapmasker
 8. Toestel om foto’s te backuppen
 9. Hervulbare fles
 10. Trailschoenen
Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!