Vacanzi

Sydney – hoeveel dagen nodig?

Inhoudstabel

We zijn een grote fan van Australië en dus al zeker van Sydney. Alhoewel Sydney niet de hoofdstad is van Australië is het waarschijnlijk toch de meest populaire stad. Maar een citytrip naar Australië doe je niet zomaar. Veelal gaat dit gepaard met een roadtrip of rondreis door Australië. Voor ons was Sydney de eerste stop. Een bezoekje aan Sydney mag gewoon niet ontbreken als je naar Australië gaat. Maar de vraag is: hoeveel dagen heb je nodig om Sydney te bezoeken. Dat kom je hieronder te weten.

Stedentrip Sydney – hoeveel dagen nodig?

Om een goed beeld te krijgen van wat Sydney allemaal te bieden heeft raden we je aan om 4 volle dagen in de stad te kunnen doorbrengen. Sydney heeft heel wat te bieden. Zowel in het centrum als daarbuiten.

Sydney in 1 dag

Heb je slechts 1 dag de tijd om in Sydney door te brengen, dan raden we je aan om de Hop on Hop off bus te nemen. Zo zie je het beste van Sydney in 2 verschillende routes. Dankzij de dubbeldekkerbus heb je een panoramisch uitzicht van de stad. Met meer dan 33 haltes (waaronder Sydney Opera House, Bondi Beach, …) heb je een complete ervaring van Sydney.

Sydney in 2 dagen

Heb je 2 dagen de tijd om door te brengen in Sydney, dan zijn dit de aanraders die je moet gezien hebben.

Leuke daguitstappen vanuit Sydney

Probeer tijdens je bezoek aan Sydney ook even te stoppen in Bondi beach, het meest bekende strand van Sydney. Daarnaast zijn er ook enkele leuke daguitstappen die je vanuit Sydney probleemloos kunt doen:

 • Palm Beach
 • Royal National Park
 • Kangaroo Valley
 • Port Stephens
 • Kiama
 • Blue Mountains
 • Mermaid Pools
 • Berrima

Met andere woorden, je zult dus tijd te kort hebben in Sydney.

Waar ligt Sydney

Dat Sydney in Australië ligt hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De stad is de hoofdstad van de staat New South Wales en ligt aan de Oostkust van Australië.


Om in Sydney te geraken zal je zeker een vliegtuig moeten nemen. De gemiddelde reistijd naar Sydney vanuit België of Nederland is 23 à 24u vliegen. Er is steeds één tussenstop nodig om in Sydney te geraken.

Tip: We raden je zeker aan om, wanneer je Sydney gaat bezoeken, ook andere delen van Australië te bezoeken. Het duurste element van je reis zijn de vliegtickets naar Australië.

Afstand met andere steden in Australië

Verschiet niet als je ziet hoeveel kilometers je moet overbruggen om de bekendste steden van Australië te gaan bezoeken.

 • Melbourne: zo’n 880km
 • Adelaide: zo’n 1400km
 • Brisbane: zo’n 950km
 • Cairns: zo’n 2500km

De reiziger in ons zou deze afstanden graag afleggen met de wagen zodat je veel kan zien. Maar hiervoor heb je enkele maanden nodig. Wil je in een korte tijd (3 à 4 weken) de verschillende steden zien? Dan neem je best enkele binnenlandse vluchten.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!