Vacanzi

Rondreis Australië met camper of auto?

Inhoudstabel

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen om Australië te ontdekken. Hieronder enkele zaken waar je rekening mee moet houden

Rondreis Australië met camper

Waar moet je rekening mee houden als je wil rondreizen door Australië met een camper.

Camper kiezen – Het kiezen van je camper is bepalend voor de rest van vakantie Down Under. Afhankelijk van het reisgezelschap, hoeveel ruimte & luxe je nodig hebt, waar kan je je camper ophalen & terug afzetten?

Waar overnachten met camper – Als je met een camper door Australië reist, dan heb je steeds je slaapplek met je mee. Overnacht je langs de kant van de weg, op speciale kampeerplaatsen (inclusief degelijke voorzieningen)

Ken de verkeersregels – hetzelfde geldt wanneer je met de auto door Australië reist. De verkeersregels kennen is belangrijk. ANWB heeft een mooi overzicht van de verkeersregel van Australië. Verplichte leesvoer dus.

Plan je route & stops – mispak je niet! Australië is groot. Heel groot! Enkele duizenden kilometers afleggen is niet verrassend. Een populaire rondreis langs de Oostkust van Australië (van Sydney naar Cairns) is zo’n 3.000 km. Een goede planning is dus zeker noodzakelijk om tijdig op je eindbestemming te geraken maar ook om onderweg te kunnen genieten.

Vergeet het verbruik niet – Australië kan je niet echt plat noemen. Dit in combinatie met de grote afstanden, is het verbruik van je camper zeker geen detail. Hou hier ook rekening mee in je beslissing.

Offroad? Kies voor een auto – Ben je van plan om ook off road te gaan? Dan is een camper geen ideale oplossing. Dan ben je beter met een 4WD (4 Wheel Drive).

Rondreis Australië met auto

Overweeg je eerder om een rondreis te maken met de auto? Dan zijn er ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Waar overnachten? – Als je rondreist met een auto, dan moet je nog plaatsen vinden om te overnachten. Ben je eerder fan van goedkope hostels, een budget hotel of eerder iets meer luxe? Je kan natuurlijk ook afwisselen of enkele dagen op één plek slapen en de regio verkennen.

Koelbox – Iets waar niet veel mensen aan denken is het koel houden van eten & drinken. Zeker in de Australië zomermaanden & in het tropisch gebied zijn koele dranken een must. Een koelbox huren is niet altijd evident, maar je kan wel koelzakken kopen in supermarkten zoals Target. 

TIP: Spaar je lege flessen en vul ze met water. Laat ze invriezen (op de plek waar je gaat overnachten) en gebruik ze als koelelement.

Neem een all-inclusieve huurauto – Het slimste is om een all-inclusieve huurauto te kiezen. Zo kan je goed verzekerd op weg.

Ken de verkeersregels – hetzelfde geldt wanneer je met een camper door Australië reist. De verkeersregels kennen is belangrijk. ANWB heeft een mooi overzicht van de verkeersregel van Australië. Verplichte leesvoer dus.

De kosten

De kosten van je camper of auto hangt van verschillende factoren af. Enkele belangrijke kenmerken zijn de grootte van het voertuig maar ook het seizoen is bepalend.

Wil je het voertuig oppikken op de ene plaats & afzetten op een andere plaats, dan zal de prijs ook hoger liggen. Ophalen & afzetten op dezelfde plek is het goedkoopste maar niet altijd ideaal. Zeker niet als je bvb de Oostkust wil afreizen.

Hoe langer – hoe goedkoper – hoe langer je het voertuig huurt, hoe goedkoper het wordt per dag.

Waar camper of auto huren voor Australië

Dankzij een camper of auto heb je een enorme vrijheid om Australië te gaan ontdekken.

Via volgende organisaties kan je betrouwbaar je auto huren: Hertz, Sunnycars.

Een populaire verhuurder van campers in Australië is Apollo.

Camper / auto huren in Australië – onze tips

Enkele leestips:

Ga voor een kwalitatieve verzekering – laten we hopen dat er niets gebeurd tijdens je rondreis in Australië. Maar het kan altijd! Zorg er dan voor dat je een goede verzekering neemt.

Vergeet je GPS niet – WAZE gebruiken in Australië lukt perfect. Maar zorg er dan voor je dat ook een mobiel abonnement neemt van in Australië zelf. Anders zullen de kosten hoog oplopen. Een GPS huren voor in je wagen / camper is zeker geen overbodige luxe!

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!