Vacanzi

Goedkoop vliegen naar Australië – tips

Inhoudstabel

Een vakantie of rondreis door Australië gepland? De enige manier om in Australië te geraken is met het vliegtuig of boot/cruise. Voor de meeste reizigers begint de trip Down Under met goedkope vliegtickets richting het land van de kangoeroes & koala’s. We geven je graag enkele praktische en handige tips om goedkoop te vliegen naar Australië. Klaar om Australië (en alles wat het te bieden heeft) te gaan ontdekken? Zoals het Great Barrier Reef, de Uluru, Great Ocean Road, Sydney en zoveel meer?

Goedkope vliegtickets Australië zoeken

Vooraleer we je tips kunnen geven om goedkoop naar Australië te kunnen vliegen, moet je eerst enkele vragen beantwoorden voor jezelf. Zo kom je concreet te weten hoe je jouw vakantie kan starten met voordelige vliegtickets.

Rondreis of geen rondreis door Australië – Misschien een nutteloze vraag, maar het kan een impact hebben om de prijzen die je betaald. Plan je een rondreis door Australië en staan er verschillende grootsteden op het programma zoals: Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane, Cairns, Perth, … Dan is het nuttig om je programma aan te passen naargelang je goedkope vliegtickets kunt vinden. Maar laat dit zeker geen leidraad of beperking zijn van je rondreis door Australië.

Vertrek & terugkeer – De data van je heen- en terugreis zijn ook bepalend voor de prijs van je vliegtickets naar Australië. De populairste perioden om Australië te bezoeken, zijn vaak ook de duurste periodes.

Leestips: Beste reistijd om Australië te bezoeken

Binnenlandse vluchten of niet? – Hoe plan je het verloop van je vakantie in Australië? Verplaats je je liever met de auto, trein of bus? Of neem je eerder één of meerdere binnenlandse vluchten? Als je nog binnenlandse vluchten gaat nemen, dan raden we je aan om al je vliegtickets in één keer te boeken. Zo kan je besparen op de totale kostprijs van je vliegtickets.

Vergelijken is de boodschap – Stel je zelf je vakantie door Australië samen? Dan kan je heel eenvoudig de prijzen vergelijken. Er zijn slechts een paar vliegtuigmaatschappijen die naar Australië vliegen. Vergelijk de prijzen van de verschillende maatschappijen & de verschillende steden voor aankomst & vertrek.

Kies niet alleen de prijs, maar ook je comfort – Een vlucht naar Australië duurt al snel 24 uur. Het is dan belangrijk dat je toch een beetje comfort hebt tijdens de vlucht. Kies daarom niet enkel op basis van de prijs.

De goedkoopste vluchten naar Australië: 3 opties

Ongeacht de prijs voor de vliegtickets naar Australië – natuurlijk wil je de goedkoopste, maar de prijs toch even buiten beschouwing geladen – heb je 3 opties om je tickets te boeken.

Je boekt een heen- en terug ticket – voor de meesten de meest logische keuze. Zodat je weet wanneer je naar Australië vertrekt en ook weet wanneer je terugkeert. Maar er zijn ook andere opties.

Boek enkel de heenreis – een enkeltje naar Australië zoals ze zeggen. Je weet wanneer je naar Australië vertrekt, maar je beslist pas ter plekke wanneer je terugkeert. In Australië zelf boek je dan een enkeltje terug naar huis.

Kies voor een flexibel vliegticket – Weet je toch ongeveer wanneer je naar huis gaat komen en wil je je vakantie nog niet volledig vastleggen en nog wat vrijheid hebben ter plaatse? Dan is een flexibel vliegticket misschien wel dé oplossing. Je betaal iets meer omdat je flexibel wil zijn en je je terugvlucht nog kan verplaatsen. De goedkoopste vliegtickets zijn alles behalve flexibel. Hou hier dus ook rekening mee.

Extraatje – flexibele wereldtickets – maak je van je rondreis door Australië direct ook een stukje een wereldreis? Er bestaan ook “round-the-world-tickets”. Dit zijn vaak meer dan 4 tickets of vluchten naar verschillende landen/streken. De kans is hierdoor relatief groot dat je de reisdata wel eens wil verplaatsen.

De goedkoopste optie is om je heen- en terugvlucht te boeken waarbij je op vaste data vlieg. Om de prijs zoveel mogelijk te drukken is het belangrijk dat je de vliegtickets lange tijd op voorhand vastlegt.

TIP – Plan je ook binnenlandse in Australië? Boek dan je heen-en terugvlucht van/naar Australië samen met je binnenlandse vluchten. Zo kan je op de totale prijs ook veel besparen.

Goedkoop naar Australië – tips

De vliegtickets van en naar Australië nemen vaak al een groot stuk uit je reisbudget. Hieronder enkele praktische tips om goedkope / de goedkoopste vliegtickets te kunnen vinden.

Wees flexibel – de prijzen verschillen van dag tot dag. Maar laat je vliegtickets ook je reis niet beperken. Bepaal eerst hoelang je naar Australië wil/kan, bekijk de vliegtickets qua prijs & afreis data en stel je rondreis samen. Pas als het totale plaatje past en in elkaar valt, boek je je vliegtickets.

Aanrader: laat je bijstaan door een reisorganisatie gespecialiseerd in rondreizen door Australië. Een rondreis op maat kost niet per sé meer dan een vastgelegde rondreis.

Vergelijken – Vergelijken is de boodschap. Je hebt verschillende opties: alles in één keer boeken, vliegtickets apart boeken, … Vergelijk de verschillende opties die je hebt.

Beste vliegtuigmaatschappijen om naar Australië te vliegen

Voorlopig zijn er nog geen vliegtuigmaatschappijen die vanuit België / Nederland rechtstreekse vluchten aanbieden richting het mooie Australië. Daarom is er steeds een tussenlanding of stopover in Dubai, Singapore of Hamad (Qatar).

Volgende vliegtuigmaatschappijen raden we aan om jouw vliegtickets te boeken richting Australië:

  • Qantas
  • Emirates
  • Virgin Australia

Voor een vlucht van bijna 24h is comfort een belangrijk element. Zeker in de vlucht naar Australië waarbij jouw vakantie nog moet beginnen. Het is de ideale start van jouw reis Down Under.

Populaire bestemmingen in Australië

Australië is een groot land en heeft tal van grote steden / bestemmingen waarop en waarvan je kunt vliegen. Enkele populaire bestemmingen die zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken:

Sydney

Door velen gezien als de hoofdstad (is het niet – Canberra is de hoofdstad), maar wel zeker een aanrader op jouw rondreis door Australië.

Brisbane

Doe je een roadtrip langs de Gold Coast (Oostkust van Australië) dan is een stop in Brisbane zeker de moeite waard. Heb je een krappe agenda, dan kan je Brisbane er misschien wel uitlaten.

Melbourne

Hier start of eindigt de Great Ocean Road – een aanrader in Australië, wat van Melbourne dus zeker ook een aanrader maakt. Wist je trouwens dat Melbourne op de 2e plaats staat in de lijst van “Werelds meest leefbare steden”. De stad heeft lange tijd op de 1e plaats gestaan.

Perth

Gelegen aan de Westkust van Australië wordt Perth & de westkust in het algemeen vaak overgelaten. Maar die streek bevat ook heel wat schoonheden en mag zeker deel uitmaken van jouw rondreis door Australië. Als je nog genoeg tijd hebt)

Leestip: Hoelang heb je nodig om Australië te bezoeken?

Cairns

Cairns is een stad die je moet bezocht hebben. De stad zelf is zeer gezellig met de Esplanade Lagoon langs het strand. Maar het is ook het vertrekpunt om het Great Barrier Reef, Daintree Rainforest & Cape Tribulation te bezoeken.

Adelaide

Adelaide is een gezellige stad maar tevens ook het vertrekpunt voor een 2-daagse uitstap naar Kangaroo Island. Een adembenemend eiland in Zuid Australië die je moet gezien hebben. Prachtige stranden & uitzichten langs de kust, Koala’s & Kangaroeroes spotten.

AANRADER: Doe hier een off road quad tour om nog meer schoonheid te zien.

Zorg voor een aangename vlucht

Aangezien je een lange tijd boven in de lucht hangt op weg naar jouw droombestemming Australië, dan moet je er toch voor zorgen dat je de vlucht zo aangenaam mogelijk maakt. Enkele tips:

Slaappilletjes zijn geen overbodige luxe – slapen op een vlucht is niet altijd even eenvoudig. Slaappilletjes komen hier goed van pas. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van een jetlag & dat je (ongeveer) uitgerust toekomt in Australië.

Veelgestelde vragen voor de vlucht naar Australië

We krijgen regelmatig vragen over de vlucht naar Australië. Daarom hebben we de vragen hieronder opgelijst & beantwoord zodat ook jij die informatie kan gebruiken.

Hoelang vliegen naar Australië?

Afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij, de stopover tijdens de tussenstop & welke bestemming je hebt gekozen. Australië is groot en de steden liggen dan ook ver uit elkaar. Maar je mag toch rekenen dat je zo’n 24 uur onderweg bent.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!