Vacanzi

Wat te doen in Cairns? | 7 tips!

Inhoudstabel

Cairns, de hoofdstad van Noord-Queensland Australië, is voor velen de uitvalsbasis om het Great Barrier Reef of het Groot Barrière Rif te gaan bezoeken. Eenmaal gesnorkeld of gedoken worden er terug plannen gemaakt om de rest van Australië te gaan bezoeken. Eigenlijk wel jammer! Want Cairns en de omgeving is zeker de moeite waard om wat langer te blijven. Met dit artikel geven we je graag enkele tips voor je bezoek aan Cairns.

Wat te doen in Cairns

1. Gratis zwemmen in Esplanada Lagoon

De Esplanada in Cairns is de route langs de kustlijn vlak en een populaire plaats om even tot rust te komen of juist heel actief te zijn. Want je kan namelijk gratis gebruik maken van het publieke Esplanada Lagoon. Een zalig zwembad vlak aan het strand.

2. Gratis fitnessen aan de Esplanada

Naast het zwembad kan je, net zoals in bijna heel Australië, gebruik maken van de gratis fitness installaties. Ideaal om fit te geraken. In tegenstelling tot in België / Nederland wordt er echt actief gebruik gemaakt van die fitness toestellen door de locals.

Je hoeft je dus niet te schamen als je zin hebt in een rondje bewegen.

3. Het Great Barrier Reef ontdekken

Het populaire Great Barrier Reef is gelegen in Noord-Queensland Australië. Vanuit Cairns vertrekken dagelijks verschillende organisaties om te gaan snorkelen of duiken in het rif. Maar eigenlijk zouden we je aanraden om een uitstap te doen (van meerdere dagen) richting Port Douglas of Cape Tribulations. Het rif ligt daar veel dichter bij de kust waardoor je minder lang onderweg bent.

4. Shoppen in het Central Shopping Centre

Heb je even wat tijd over? Dan moet je zeker het Central Shopping Centre van Cairns een bezoekje brengen. Parkeren kan (tot 3uur) gratis naast het shopping centre. Een ideale manier om even tot rust te komen en te genieten van leuke winkeltjes.

Daguitstappen vanuit Cairns

Dankzij de luchthaven in Cairns vliegen dagelijks heel wat toeristen en locals naar deze gezellige stad. In Cairns kan je al heel wat beleven, maar eigenlijk is het nog leuker als je zelf een auto of camper kan huren en de omgeving kan gaan ontdekken. De omgeving van Cairns heeft zo veel te bieden. Het zou jammer zijn dat je geen tijd hebt vrijgemaakt om tropisch paradijs van Australië te ontdekken.

Hieronder enkele leuke daguitstappen die zeker op je roadmap moeten geplaatst worden.

1. Atherton Tablelands

Atherton Tablelands, aka de Cairns Highlands, ligt op zo’n 90km van de Cairns en is zeker de moeite om eens langs te gaan. Onderweg kom je enkele mooie watervallen tegen die een stop waard zijn. Millaa Millaa falls zijn daar één van.

2. Mossman

Mossman is een klein dorpje op 80km van Cairns. In een uurtje sta je vanuit Cairns in het centrum van Mossman. Dit dorpje is populaire daguitstap onderweg naar Daintree en Cape Tribulation.  Het hoogtepunt is de Mossman Gorge. Doe een wandeling in dit groene regenwoud. Sta even stil, bekijk de prachtige natuur en luister naar de vogels. De lange wandeling van 2,4km (+- 45min) is aangeraden.

3. Cow Bay

Cow Bay, een kleine gemeente in het regenwoud gebied, is afgesloten van het elektriciteitsnet. De lokale gezinnen, hotels, b&b’s, … zijn zelfvoorzienend op basis van zonne-energie. Om in Cow Bay te geraken moet je de ferry nemen over de Alexandra Range (overnacht je in Cow Bay of Cape Tribution? Bekijk dan bij je accommodatie als je geen gratis ferry ticket krijgt).

Cow Bay is de ideale uitvalsbasis om het Daintree Nationale Park te gaan bezoeken. Het oudste regenwoud ter wereld die samenkomt met het Great Barrier Reef. Een wereld wonder!

Enkele hoogtepunten en dingen die kan doen in of vanuit Cow Bay.

  • Snorkelen in binnenrif van het Great Barrier Reef met Ocean Safaris. (Vanuit Cape Tribulation)

  • Jungle Surfing doorheen het regenwoud (in Cape Tribulation)

Kortom, Cairns is een zalige stad die veel meer te bieden heeft dan enkel het Great Barrier Reef. Plan je een trip richting Cairns? Probeer dan zeker een volledige week uit te trekken om de stad en de omgeving te ontdekken.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!