Vacanzi

Bezienswaardigheden van Australië – de hoogtepunten Down Under!

Inhoudstabel

Rondreizen door Australië geeft je een zalige en onvergetelijke ervaring. Maar Australië is groot en heeft enorm veel bezienswaardigheden die je moet gezien hebben. Om het je wat gemakkelijker te maken om Australië te ontdekken, hebben we hieronder onze hoogtepunten van Australië voor je verzameld.

10 Hoogtepunten van Australië

Australië is groot – heel groot! Ongeveer zo groot als Europa! Het land, opgedeeld in verschillende regio’s / gebieden, heeft heel wat te bieden. Elk gebied is de moeite waard om te bezoeken. Om je rondreis door Australië te kunnen samenstellen, moet je een idee hebben van de mooiste gebieden die je moet gezien hebben. Hieronder enkele hoogtepunten (en must do’s) tijdens jouw rondreis of vakantie naar Australië.

vakantie-australie-sydney

Sydney

Een absolute must is een bezoek aan Sydney. Niet de hoofdstad van Australië maar voor velen wel het begin of eindpunt van een prachtige rondreis. Met onder andere het iconische Opera House, de indrukwekkende Sydney Harbour Bridge en wereldberoemde Bondi Beach.

vakantie-australie-great-barrier-reef

Great Barrier Reef

Een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Het Groot Barrière rif, het grootste bouwwerk door levende organismen is gewoon indrukwekkend. Snorkelen tussen de riffen, zwemmen met schildpadden. Een aanrader voor iedereen die door Australië reist.

vakantie-australie-uluru

The Outback

In het centrum van Australië, The Red Center, ook beter bekend als The Outback vind je een ander gezicht van Australië. Kenmerkend is de gigantische rots Uluru (Ayers Rock). Maar een bezoek aan Kings Canyon & Kata Tjuta (de Olga’s) mag ook niet ontbreken.

Top end

Een regio die vaak vergeten wordt is de Top End. Gekenmerkt door het tropisch klimaat en de regio om krokodillen te spotten. Enkele hoogtepunten zijn Kakadu National Park, kajakken in Katherine Gorge, de vele watervallen en imposante termietenheuvels.

vakantie-australie-great-ocean-road

De 12 apostelen (Great Ocean Road)

The Great Ocean road, misschien wel dé bekendste route van Australië. De route, 240km lang, loopt langs de zuidkust van Australië en is gewoon adembenemend. Het uitzicht van ruige kliffen, zandstranden, hoge rotsformaties (de 12 apostelen) zorgen ervoor dat je het moet gezien hebben.

rondreis kangoeroe island

Kangaroo Island

Een eiland aan de zuidkust van Australië is dé plaats om koala’s, kangoeroe’s en zeeleeuwen te spotten. Prachtige uitzichten en speciale rotsformaties. Je zult het pas geloven als je het gezien hebt. Enkele hoogtepunten zijn Admirals Arch, Flinders Chase National Park & Seal Bay Conservation Park.

Perth

Vergeet West-Australië niet

De meeste rondreizen zijn langs de oostkust van Australië. En door tijdsgebrek wordt de westkust meestal niet gedaan. Jammer! Ook dit gebied heeft heel wat moois te bieden zoals de hoofdstad van WA Perth, Rottnest Island, Karijini National Park, The Kimberley

Tasmanië - Australië

Tasmanië

Voor de zuiverste lucht moet je in Tasmanië zijn (ook wel Tassie genoemd door de locals). Het eiland in het zuiden van Australië – onder Melbourne – Ruige natuur maar zo prachtig. Met hoogtepunten zoals Cradle Mountain NP, Pirate Bay & prachtige stranden.

Geheime plekken van Australië

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden van Australië, zijn er ook enkele geheime plekjes die je waarvan je even op adem moet komen. Enerzijds omdat ze toch wel adembenemend mooi zijn & anderzijds omdat ze soms op niet zo’n toegankelijke plaatsen liggen. Hieronder enkele geheime plekjes van Australië waar je echt stil van wordt.

  1. Remarkable rocks – Kangaroo Island
  1. Adminral’s Arch – Kangaroo Island
  1. Garden of Eden – Kings Canyon (Red Center)
  1. Paronella Park – (Close to Cairns)

Fraser island

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

5 x Onmisbaar in Australië

Bezig met het plannen van je (rond)reis door Australië? Dan is het soms moeilijk inschatten wat je allemaal precies nodig hebt. Eigenlijk weet je pas

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!