Vacanzi

4 weken door Australië – enkele hoogtepunten

Inhoudstabel

Australië is zo’n vakantiebestemming die bij velen op hun bucketlist staan. En terecht als je het ons vraagt want het land heeft veel (heel veel) te bieden. Een rondreis door Australië is voor velen een once in a lifetime ervaring. Daar gingen zijn wij ook vanuit gegaan toen we onze reis Down Under aan het plannen waren. Er zijn ontzettend veel dingen die je kan doen in Australië. Hopelijk kan onze rondreis jouw inspireren om ook de stap te zetten. Onze tocht door Australië was één van de beste ervaringen tot nu toe.

Rondreis zelf plannen of niet?

Leestip: Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië zelf plannen is perfect mogelijk. Je zal alleen veel tijd moeten spenderen in het opzoeken van de beste aanbiedingen, goede organisaties voor uitstappen, het uitstippen van je dagen, zorgen dat je alles meehebt, … En de vraag is of je goedkoper uit komt. Misschien, maar misschien ook niet. En eigenlijk zouden we het niet aanraden om zelf je reis te plannen.

Er zijn enkele gespecialiseerde reisorganisaties die de perfecte rondreis voor je kunnen plannen. Ze weten waar ze moeten op letten, hebben de juiste connecties, kunnen voor extra kortingen zorgen, luisteren naar wat jij de moeite vindt, … Ze weten namelijk ook wanneer je het best naar Australië reist.

Wij hebben onze reis geboekt via Best of Travel. Zeker de moeite om daar eens langs te gaan!

Zorg dat je voorbereid naar Australië vertrekt

Je koffers pakken is ook niet direct de meest eenvoudige opdracht als je voor enkele weken een rondreis door Australië maakt. Afhankelijk van de periode wanneer je naar de andere kant van de wereld reist, moet je zorgen dat je de juiste kledij meehebt, de juiste schoenen (tip: kijk voor trailschoenen).

Enkele zaken die zeker niet mogen ontbreken: wereldstekker, hervulbare waterflessen, pet, zonnecrème, powerbank, iets om je foto’s te backuppen, … Een volledige lijst van wat je moet meehebben naar Australië kan je hier vinden.

Ben je klaar voor een zalige en onvergetelijke reis? We nemen je graag mee naar:

Sydney

Ons vertrekpunt in Australië was Sydney. Niet de hoofdstad maar wel dé populairste stad van het land. We landden rond 7u op maandagmorgen. Klaar (lees: een beetje moe) om Sydney te gaan verkennen. In 3 dagen tijd kan je veel zien van Sydney (Harbour Bridge, Opera House, Bondi Beach, …) Als je kan, dan raden we je om nog een dag extra te verblijven en ook de Blue Mountains te gaan bezoeken.

Omdat we zoveel mogelijk wouden zien van Australië, hebben we beslist om steeds binnenlandse vluchten te nemen naar onze volgende bestemming.

Dit zorgde ervoor dat we steeds het gevoel hadden dat er een nieuwe vakantie begon. Zalig!

Adelaide & Kangaroo Island

Adelaide is voor velen een nog onbekende stad maar wel gezellige stad om even in te vertoeven. Leuke musea, mooie botanische tuinen en de ideale uitvalsbasis om Kangaroo Island te bezoeken. We kozen voor een 2-daagse ontdekkingstocht met Groovy Grape.

Onze toffe gids, Jerry, zorgde voor een aangename sfeer, begeleide ons naar leuke plekken op het eiland. Enkele hoogtepunten van onze trip waren:

 • Sandboarden in de Sahara van Kangaroo Island
 • Quad tour offroad waar we enkele kangoeroes van dichtbij zagen
 • Zalige uitzichten

Na Adelaide & Kangaroo Island staat een vlucht op de planning richting Alice Springs.

Red Center

Alice Springs, het enigste stadje in het midden van Australië, is dé uitvalsbasis om de bekendste rots van Australië te gaan bezichtigen. Maar de Red Center heeft meer te bieden dan enkel de Uluru.

We kozen voor een 4-daagse begeleide kampeersafari van Wayoutback. Ideaal om de Red Center echt te leren kennen.

Tip: Heb je de kans? Slaap eens in een swag (een draagbare slaapmat). Werd gebruikt door lokale boeren om te slapen als ze onderweg waren over hun land. Zalig om onder de sterrenhemel te slapen.

Enkele hoogtepunten van onze trip in De Red Center:

 • Een wandeling in Kings Canyon
 • The Olga’s
 • Slapen in een swag
 • Zwemmen in de MacDonnel Ranges

Tip: zorg dat je min 3 liter water kan meenemen. In bepaalde Nationale Parken is het verplicht om 3 liter water mee te hebben (per persoon).

Top End

De Top End, het tropische gebied van Australië met Darwin als hoofdstad mag zeker niet ontbreken op je rondreis door Australië. Al laten veel reizigers dit gebied links liggen. Het is zeker de moeite waard!

Hier kozen we opnieuw voor een kampeersafari met Wayoutback. Nu een 5-daagse trip richting Litchfield, Kakadu and Katherine. We zouden wel aanraden om deze tocht onder begeleiding te doen. Je krijgt heel veel informatie, je weet waar je mag/kan zwemmen, en bezoekt enkele afgelegen maar prachtige watervallen.

We hebben de Top End bezocht in oktober. Niet dé beste periode aangezien het dan de vooravond is van het regenseizoen. Door de warme temperaturen en hoge vochtigheid hebben we toch aardig wat gezweet!

Onze hoogtepunten van de Top End:

 • Begeleide rondvaart op Yellow Waters (met krokodillen)
 • Kano varen in Katherine falls
 • De verschillende watervallen

Cairns & The Great Barrier Reef

Aangekomen in Cairns hadden we een huurauto tot onze beschikking. Ideaal om op je eigen tempo dit gebied te gaan ontdekken. Van Cairns richting Atheron (via Babinda, Millaa Millaa & Malanda). Daarna via Mareeba richting Mossman (en Mossman Gorge bezocht). De volgende stop was Cow Bay als ideale uitvalsbasis om Cape Tribulations te ontdekken. Onze laatste stop was in Port Douglas waar we enkele dagen verbleven na een zalige vakantie in Australië.

Onze hoogtepunten:

 • Snorkelen in de Inner Reef met Ocean Safari
 • Jungle Surfing
 • Iced Coffee van CoffeeWorks
 • Mossman Gorge
 • het uitzicht en de vrijheid

4 weken rondreis door Australië

Voor onze rondreis hebben we 4 weken uitgetrokken en Australië onveilig gemaakt. Het was een zalige ervaring en we vielen van het ene “wauw” moment in het andere. Australië is een echte aanrader als vakantiebestemming.

Onze rondreis is slechts één van de vele mogelijkheden en manieren om door Australië te reizen. Een camper huren en zelf door het land trekken is zeker een goed alternatief. Let wel dat je zo meer tijd nodig hebt om evenveel te zien en/of je niet alles gaat kunnen zien.

Sharing = caring!
Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pocket
Misschien vind je dit ook interessant:
rondreis australie camper auto
Rondreis Australië

Rondreis Australië met camper of auto?

Twee veelgebruikte manieren om door Australië te reizen zijn: rondreizen door Australië met camper en rondreizen door Australië met auto. Beide manieren hebben elk hun voor- en nadelen

Beste reisgids voor Australië

Australië is een uitgestrekt land. Wist je trouwens dat Europa in Australië past? Dat wil dus zeggen dat Australië veel te bieden heeft. Van verschillende

snorkelen-australie
Cairns

De beste snorkelplekken in Australie

Snorkelen in Australië is één van de must do’s tijdens je trip Down Under. Een prachtige uniek stukje natuur ligt verscholen vlak onder het wateroppervlak.

We gebruiken cookies om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

Tot €200 korting op vakanties in 2023

Ook in de zomervakantie!